«Να αποσυνδέσουν την εκλογή του Προέδρου από τις εκλογές»

Να μην συνδέεται η εκλογή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας με την διενέργεια  εκλογών, την οποία χαρακτήρισε ως λάθος λογική, είναι το μήνυμα που έστειλε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Ο υπουργός Υποδομών  τόνισε ακόμα πως το αργότερο έως τον Δεκέμβριο 2015 η χώρα πρέπει να προσφύγει  στις κάλπες.

«Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μοιάζει να γίνεται αφορμή για κάτι άλλο. Είτε με τη συνδρομή των 180 είτε με τη συνάθροιση των 121, οι αριθμοί δεν θα επιβεβαιώσουν καμία πολιτική βούληση πέραν του να αποφύγουμε ή να προκαλέσουμε εκλογές. Δεν είναι παράδοξο ούτε παράλογο. Είναι απλά λάθος», γράφει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε άρθρο του στην «Καθημερινή».

Ο υπουργός Υποδομών σημειώνει ότι με αυτό τον τρόπο θα απορριφθεί ως Πρόεδρος όποιος κι αν προταθεί, ακόμη κι αν είναι κατάλληλος για τη θέση και προσθέτει ότι είναι ανάγκη να συμφωνήσουν τα κόμματα σε τρία μεγάλα θέματα.

 «1. Να αποσυνδέσουν την εκλογή του Προέδρου από τις εκλογές. Να τιμήσουν το θεσμό και να βρουν πρόσωπα που η ηθική τους εμβέλεια θα εγγυάται τη διάρκεια της προσπάθειας για μία Δημοκρατία με βάρος στο δίκαιο και την ηθική.

2. Να συμφωνήσουν σε εκλογές το αργότερο το Δεκέμβριο του 2015, δηλαδή έξι μήνες νωρίτερα του κανονικού. Όχι γιατί οπωσδήποτε χρειάζεται να γίνουν, αλλά γιατί χωρίς αυτή την παραχώρηση δεν υπάρχει συμφωνία για την εκλογή Προέδρου.

3. Να αρχίσουν τη συζήτηση για τις τρεις- τέσσερις μεγάλες αλλαγές που χρειάζονται η διοίκηση και το κράτος. Σοβαρά, συντεταγμένα, αναζητώντας γνησίως τρόπους για καλύτερη λειτουργία της Δημοκρατίας, για ένα δίκαιο κράτος», γράφει ο υπουργός, που σημειώνει ότι κυνηγώντας 180 ή 121, «ξοδεύουμε πολύτιμο μέλλον αναβιώνοντας λάθος παρελθόν».

 

About kymaeditor

Check Also

Καθυστερήσεις στο Δέλτα Φαλήρου προς Πειραιά

Καθυστερήσεις και χαμηλές ταχύτητες στη Συγγρού προς Πειραιά( Δέλτα Φαλήρου) λόγω ακινητοποιημένου οχήματος, τώρα.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *