Να αποτραπεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, καλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

 Να αποτραπεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας καλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα ο τομέα Ενέργειας της Κουμουνδούρου που εξέδωσε καυστική ανακοίνωση με αφορμή το ζήτημα της ΔΕΗ.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση 

«Ο Ελληνικός λαός, παρά τα προβλήματα που δημιούργησαν και συσσώρευσαν κατά καιρούς οι δυνάμεις που κυβέρνησαν τον τόπο και διοίκησαν τη ΔΕΗ (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) , δεν υποτιμά την καθοριστική προσφορά της εδώ και 65 χρόνια στην ελληνική κοινωνία. Για δεκαετίες, η ανάπτυξη της χώρας και η άνοδος του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της βασίστηκε στη ΔΕΗ και τους εργαζόμενους της.

Οι συνέπειες της προωθούμενης ιδιωτικοποίησης της ενέργειας, όπως προκύπτει και από την αντίστοιχη εμπειρία στο εξωτερικό θα συνοδευτεί από άνοδο των τιμών και διόγκωση της ενεργειακής φτώχειας, υποβάθμιση υποδομών και εργασιακών σχέσεων και απώλεια ενός βασικού εργαλείου χάραξης δημοκρατικού ενεργειακού σχεδιασμού.

Γι αυτό, σήμερα, που η ολιγαρχία του πλούτου με την συνδρομή των μνημονιακών κυβερνήσεων προωθούν το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της ΔΕΗ, είναι αναγκαία η δημιουργία μετώπου όλων των κοινωνικών δυνάμεων αλλά και όσων πολιτικών κομμάτων αντιλαμβάνονται τις συνέπειες του νεοφιλελεύθερου πλιάτσικου στη δημόσια περιουσία, να αποτραπεί πάση θυσία το έγκλημα της ολοκληρωτικής παράδοσης της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο δημόσιος και κοινωνικός έλεγχος του ενεργειακού συστήματος αποτελεί προϋπόθεση για την παραγωγική, κοινωνική και οικολογική ανασυγκρότηση της χώρας μας. Η αναβαθμισμένη, απαλλαγμένη από τις παθογένειες του παρελθόντος, ΔΕΗ πρέπει και μπορεί να παίξει κεντρικό ρόλο σε αυτό το σχέδιο και για αυτό θα αγωνιστούμε μαζί με το λαό για να μην περάσει η ιδιωτικοποίησή της».

 

 

About kymaeditor

Check Also

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Ύψιστη προτεραιότητα της Κυβέρνησης η ευημερία και η κοινωνική ασφάλεια των πολιτών»

«Οι προοπτικές του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης διαγράφονται θετικές» ανέφερε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *