«Να γίνει κορυφαίο ναυτιλιακό κέντρο ο Πειραιάς»

Τις προτεραιότητές του για τον Πειραιά αλλά και την αλληλουχία των γεγονότων που τον οδήγησαν στο να υποβάλλει τελικώς υποψηφιότητα για τη Δημαρχία του μεγάλου λιμανιού αποκάλυψε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989.

Ο κ. Μώραλης τόνισε πως στην απόφασή του να διεκδικήσει το Δήμο Πειραιά έπαιξαν σημαντικό ρόλο οι συναντήσεις του με ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεται κοινούς προβληματισμούς και οράματα για την πόλη, αλλά και το γεγονός πως τον στήριξαν και τον ενθάρρυναν να βγει μπροστά σημαντικά πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Στις βασικές του προτεραιότητες για το Δήμο προέταξε την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ενίσχυση της ανάπτυξης και το όραμα της μετατροπής του Πειραιά σε κορυφαίο ναυτιλιακό κέντρο.

Αναλυτικότερα τα κύρια σημεία της συνέντευξης Μώραλη στον Alpha 989 έχουν ως εξής: Στο ερώτημα του πως κατέληξε στην απόφαση να διεκδικήσει το Δήμο αλλά και ποιο είναι το πρόγραμμά του ο κ. Μώραλης τόνισε: «Η αλήθεια είναι ότι πριν τα Χριστούγεννα, Νοέμβριο-Δεκέμβριο, συναντηθήκαμε αρκετοί άνθρωποι που έχουμε κοινούς προβληματισμούς για τον Πειραιά, κοινές ανησυχίες, κοινές διαπιστώσεις και ένα κοινό όραμα. Αρκετά σημαντικοί άνθρωποι, πολίτες του Πειραιά, που αγαπούν τον Πειραιά είπαμε να κάνουμε αυτή την κίνηση. Επιλέχθηκε να μπω μπροστά, να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας στη λογική ότι και εγώ έχω δείξει αυτά τα είκοσι χρόνια, δουλεύοντας για τον Ολυμπιακό, ότι έχω τη δυνατότητα να συνθέσω απόψεις, να συνεργάζομαι με ήπιους τόνους, με σχέδιο, με όραμα και με θετικά αποτελέσματα. Πίσω μου είναι αρκετά σημαντικοί άνθρωποι και θα δείτε ένα ψηφοδέλτιο που θα απαρτίζεται από πολύ σημαντικά πρόσωπα, από όλες τις κοινωνικές ομάδες και όλους τους πολιτικούς χώρους.

Θα δείξουμε ένα πολύ καταρτισμένο πρόγραμμα, πολύ συγκεκριμένο, ένα πρόγραμμα που δεν νομίζω ότι έχει ξανατεθεί υπόψη των πολιτών από άλλα δημοτικά ψηφοδέλτια. Οι πολίτες μετά από την πρωτοφανή αυτή οικονομική κρίση, σκέφτονται, αξιολογούν και περιμένουν συγκεκριμένα πράγματα».

Για τους νέους σχηματισμούς

Ερωτηθείς για τους νέους σχηματισμούς στις εκλογές απάντησε:

«Είναι αλήθεια ότι, τα αρνητικά αποτελέσματα του πολιτικού συστήματος όπως αυτό υπήρχε επί δεκαετίες στη χώρα, ανέδειξαν ανθρώπους μιας διαφορετικής νοοτροπίας. Ο κόσμος τουλάχιστον σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκηση, νομίζω ότι δεν θέλει πλέον τα χρίσματα από τα κόμματα. Θέλει κάτι διαφορετικό. Αυτό θέλαμε και εμείς να κάνουμε και για τον Πειραιά. Θα έπρεπε να περιμένει ο Πειραιώτης ότι κάτι θα γινόταν κάποια στιγμή, μια διαφορετική κίνηση.

Για την ανεργία

Για το μείζον πρόβλημα της ανεργίας ο κ. Μώραλης παρατήρησε: «Το βασικό πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή είναι η ανεργία. Πρέπει να αντλήσουμε κεφάλαια, να τα ρίξουμε στην ανάπτυξη και να κάνουμε τον Πειραιά ναυτιλιακό κέντρο. Εμάς το πλεονέκτημά μας είναι η θάλασσα. Ο Πειραιάς δεν πρέπει να κοιτάζει προς την Αθήνα, πρέπει να κοιτάζει προς τη θάλασσα.

Θέλουμε τον άνθρωπο που έρχεται, τον τουρίστα, αυτόν που έρχεται με την κρουαζιέρα, να παραμένει στην πόλη μας για να δουλέψουν τα εμπορικά καταστήματα, να δουλέψει η εστίαση, να δουλέψουν τα ξενοδοχεία. Πρέπει λοιπόν να κάνουμε το παν ώστε αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα να το αξιοποιήσουμε. Και αυτό είναι βασικός στόχος για εμάς. Η ανεργία καταπολεμάται μόνο με θέσεις εργασίας. Θέσεις εργασίας σημαίνει ανάπτυξη, ανάπτυξη σημαίνει να πάρουμε τα χρήματα, να τα βάλουμε σε συγκεκριμένους τομείς, που έχουν σχέση με την ποντοπόρο ναυτιλία, την ακτοπλοΐα, τον τουρισμό, το εμπόριο, τη ναυτική εκπαίδευση και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Να κάνουμε τον Πειραιά πρωταγωνιστή στο διεθνές εμπόριο, στη θάλασσα, στη ναυτιλία. Το έχουν κάνει και άλλοι στο εξωτερικό, γιατί να μην το κάνουμε και εμείς. Έχουμε τεχνοκράτες που ξέρουν να καταρτίζουν πρόγραμμα, ξέρουν να αντλούν χρήματα και να τα επενδύουν σωστά. Προφανώς υπάρχουν και άλλα σημαντικά για την καθημερινότητα του πολίτη που δεν θα μείνουν πίσω. Ένα από αυτά είναι σίγουρα η καθαριότητα.

Τι είπε για τη συμμετοχή και στήριξη Μαρινάκη

Ερωτηθείς για τη συμμετοχή και τη στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη τόνισε: «Είναι χαρά και τιμή μου που ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες εφοπλιστές, δέχτηκε, αποδεικνύοντας την αγάπη του για τον Πειραιά, να μπει δημοτικός σύμβουλος σε ένα ψηφοδέλτιο σαν αυτό που έχουμε εμείς. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι άνθρωπος των ανατροπών και στον Πειραιά θέλουμε ανατροπή, αυτό είναι δεδομένο. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όταν μπαίνει κάπου, μπαίνει με όλο του το είναι. Τουλάχιστον έτσι τον έχω γνωρίσει εγώ, έτσι τον ζω στον Ολυμπιακό και νομίζω το ίδιο θα κάνει και στον Δήμο. Άλλωστε όλοι οι υποψήφιοι μας σε συζητήσεις που έχουμε κάνει, θα ασχοληθούν και μετεκλογικά αν κερδίσουμε τις εκλογές. Δεν μπαίνει κανείς για να προσελκύσει ψήφους και να εξαφανιστεί μετά. Όσοι ξέρουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ξέρουν ότι όταν ασχολείται με κάτι, ασχολείται από το πρωί μέχρι το βράδυ και με όλο του το είναι».

Και για την Εκκλησία:

«Επισκέφθηκα τον Μητροπολίτη πριν καν ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου γιατί πρέπει να σέβεσαι και κάποιους θεσμούς. Και η Μητρόπολη είναι θεσμός για τον Πειραιά. Αν εκλεγούμε, είναι βέβαιο και απαραίτητο ότι θα έχουμε μια άριστη συνεργασία με τη Μητρόπολη, που εκτελεί ένα σημαντικό έργο στον Πειραιά. Το θέμα είναι να μπορέσει ο Δήμος με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα να είναι μαζί με την εκκλησία σε αυτό το κομμάτι, να πάμε μαζί χέρι χέρι στον πολίτη που έχει ανάγκη.

Ανδριανόπουλος, Αγραπίδης και Φραντζόγλου

Την ίδια στιγμή πληθαίνουν καθημερινά οι προσωπικότητες της πόλης που στηρίζουν την υποψηφιότητα του κυρίου Μώραλη. Τελευταίοι χρονικά οι πρώην Δήμαρχοι Πειραιά κύριοι Ανδρέας Ανδριανόπουλος και Χρήστος Αγραπίδης, ενώ νωρίτερα το Σάββατο έγινε γνωστό πως στο συνδυασμό του κ. Μώραλη θα συμμετάσχει τελικά και η κυρία Αικατερίνη Φραντζόγλου, διευθύντρια Προσωπικού γνωστής ναυτιλιακής εταιρείας, η οποία να σημειωθεί πως είχε ανακοινωθεί ως υποψήφια στο συνδυασμό του κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου αλλά τελικά η ίδια επέλεξε να κατέβει με τον Γιάννη Μώραλη».

 

 

About kymaeditor

Check Also

Προβολή της Μήλου σε Βρετανία και Αυστραλία

Στην κορυφή των ταξιδιωτικών επιλογών κατατάσσει τη Μήλο η αυστραλιανή ιστοσελίδα delicious.com, που αναφέρει ότι …