Να δέσει τα πλοία απειλεί η ΠΝΟ αν δεν υπογραφεί ΣΣΕ

Προθεσμία ως τις 20 Ιουλίου για να υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς των ναυτικών που εργάζονται στα πλοία της ακτοπλοΐας έδωσαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ειδάλλως, όπως λένε οι συνδικαλιστές, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων.

Από την πλευρά τους οι ακτοπλόοι εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι θα βρεθεί λύση και δεν θα υπάρξουν προβλήματα με τα δρομολόγια των πλοίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες άκαρπη απέβη άλλη μια συνάντηση των δυο πλευρών καθώς ο ΣΕΕΝ πρότεινε την υπογραφή σύμβασης με μηδενική αύξηση επικαλούμενος τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων κ.α. Αντιθέτως η ΠΝΟ εισηγήθηκε αύξηση περίπου 5% στους μισθούς.

Την ίδια στιγμή ναυτεργατικά σωματεία όπως η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών, η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο Στεφενσων» και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων ζητούν την άμεση σύγκλιση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ για απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών.

Στελέχη της ΠΝΟ σημείωναν πως εάν έως τις 20 Ιουλίου δεν υπογράψει το ΣΕΕΝ την προτεινόμενη σύμβαση εργασίας τότε η απεργία είναι μονόδρομος μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου λίγο πριν κορυφωθεί η έξοδος των εκδρομέων τον Αύγουστο.

About kymaeditor

Check Also

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ”AQUA JEWEL” σε Κύθηρα και Αντικύθηρα

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Κυθήρων από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *