«Να επιβραβευτούν οι θυσίες των πολιτών»

Οι ευρωεκλογές, η πορεία της χώρας, η Θράκη αλλά και αναθεώρηση του Συντάγματος βρέθηκαν στο επίκεντρο των δηλώσεων του Γιάννη Τραγάκης σε συνέντευξη του στον Real Fm

«Τα δύο τελευταία χρόνια, κατ επανάληψη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απειλή τον κόσμο με εκλογές. Εκτοξεύει την απειλή της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας .Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν θα επηρεάσει καθόλου την πορεία του τόπου και το πότε θα γίνουν Εθνικές εκλογές», σχολίασε για τις ευρωεκλογές και το αποτέλεσμά τους, ο κ. Τραγάκης.

«Ο κ. Ράιντερ που φιλοξενούσαμε χθες,(σ.σ την Τρίτη) είπε ότι πάμε πολύ καλά. Δεν είναι η μόνη αισιόδοξη δήλωση. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια φάση ανάκαμψης. Οι τράπεζες καταφέρνουν να κάνουν πετυχημένες αυξήσεις κεφαλαίου όταν υπάρχει καλή βάση. Είδατε ότι είχαμε και μια επιτυχημένη έξοδο στις αγορές», σημείωσε μεταξύ άλλων και συνέχισε:

«Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι να πάνε πίσω αυτές οι θυσίες στις τσέπες του Ελληνικού λαού. Το πρωτογενές πλεόνασμα θα πρέπει να διανέμεται σε όλους εκείνους που ακουσίως δέχθηκαν αυτές της θυσίες».

«Ήταν απαράδεκτο μετά από δύο χρόνια που τους είχαμε ζητήσει να απογραφούν να μην έχουν απαντήσει. Σωστή ήταν η αναστολή της χρηματοδότησης. Αυτό θα τους οδηγήσει σε απολογία σε όλους τους τομείς», πρόσθεσε.

«Το πολιτικό σύστημα νομίζω ότι έχει πάρει μηνύματα από την κρίση. Το θέμα της Θράκης, ήταν μια αστοχία από όλες τις πλευρές. Όλοι βέβαια αντελήφθην τι σημαίνει η Θράκη για τα Εθνικά Θέματα της χώρας», σχολίασε για τη Θράκη και συνέχισε:

«Πρέπει αυτό το θέμα να το αντιμετωπίζουμε με μεγάλη περισυλλογή».

«Θέλουμε αυτή η βουλή να συμφωνήσει σε ποιες διατάξεις θα γίνει συνταγματική αναθεώρηση. Από την αρχή το έχουμε θέσει αυτό το θέμα. Ασφαλώς κάνει καλά και ανοίγει αυτό το θέμα ο Πρωθυπουργός στη μέση της προεκλογικής περιόδου. Οι προτάσεις θα υποβληθούν μετά τις ευρωεκλογές. Οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αναθεώρηση είναι ήδη γνωστές», τόνισε, σχετικά με τη Συνταγματική αναθεώρηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Εύβοια

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τις 5:30 τα ξημερώματα στην βόρεια Εύβοια. Το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *