Να μην αποδεχθεί νέα δημοσιονομικά μέτρα η κυβέρνηση, το μήνυμα Κορκίδη

Να μην υποκύψει η κυβέρνηση στις απαιτήσεις των δανειστών, είναι το μήνυμα που στέλνει ο Βασίλης Κορκίδης που εμφανίζεται κάθετα αντίθετος σε ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ επισημαίνει πως «η τρόικα πρέπει να καταλάβει ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις και είναι προς το συμφέρον όλων να βρεθεί μια ρεαλιστική λύση».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του:

«…Εμείς θέλουμε, αλλά δεν μπορούμε και οι δανειστές που μπορούν δεν θέλουν να περάσουμε άμεσα στην επόμενη φάση. Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με τα προβλήματα, που διαρκώς παρουσιάζονται στις διαπραγματεύσεις Κυβέρνησης και Τρόικας, διερωτάται κανείς εάν έχει αξία να διατυπωθεί μία ακόμα έκκληση, ώστε να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο. Το μόνο που μπορεί να σκεφτεί ένας άνθρωπος της αγοράς, αναφορικά με τα παζάρια και τον τρόπο της διαπραγμάτευσης είναι κατά πόσο τελικά επιδιώκεται να κλείσει μια ισορροπημένη συμφωνία;

Το θρίλερ της σύγκλισης μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, κινδυνεύει να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην οικονομία, στο εμπόριο και στη λειτουργία της αγοράς. Λίγες εβδομάδες πριν τις γιορτές, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι να ενταθεί η ανασφάλεια του καταναλωτικού κοινού, να μειωθεί η εμπορική κίνηση και να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο η ρευστότητα των επιχειρήσεων στην αγορά.

Η Τρόικα πρέπει να καταλάβει ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις και είναι προς το συμφέρον όλων να βρεθεί μια ρεαλιστική λύση. Όταν μάλιστα έπειτα από τόσες θυσίες, οι δανειστές μας ζητούν άλλες τόσες και μάλιστα στο παρά πέντε, είναι προφανές ότι κάτι περισσότερο επιδιώκουν, εκτός από την προληπτική γραμμή στήριξης της χώρας μας. Μέχρι τώρα το μόνο που φαίνεται να θέλουν και δέχονται είναι να διαπραγματευτούμε την ήττα μας.

Οι μικρομεσαίοι της αγοράς ζητάμε επιτακτικά από την ελληνική Κυβέρνηση να μην αποδεχθεί νέα δημοσιονομικά μέτρα και να μην υποκύψει στις υπερβολικές απαιτήσεις περαιτέρω μείωσης των ασφαλιστικών και κοινωνικών παροχών, καθώς και στα διάφορα σενάρια μεταβολής του ΦΠΑ, που θα έχουν καταστροφικές συνέπειες στην ελληνική αγορά και ιδιαίτερα στη νησιωτική μας οικονομία.

Η αγωνία μας και η αβεβαιότητα για το αύριο, δυστυχώς, παρατείνονται όπως φαίνεται μαζί με το Μνημόνιο. Καλούμε για άλλη μια φορά όλους τους εμπλεκόμενους, εντός και εκτός Ελλάδας, να επιδείξουν ειλικρίνεια και υπευθυνότητα, ώστε να μην έχουμε ένα επικίνδυνο πισωγύρισμα. Τελικά, επιβεβαιώνεται ότι «διαπραγμάτευση» για την Τρόικα είναι μόνο η πλήρης ταύτισή μας με τις θέσεις τους…».

About kymaeditor

Check Also

Σταθερές τιμές στο ψωμί ζήτησε ο Κ. Σκρέκας από τους αρτοποιούς

Σταθερές τιμές στο ψωμί ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια της σημερινής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *