“Να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες των Πειραιωτών”

Σκληρό αγώνα ώστε να μπορεί ο δήμος Πειραιά να σταθεί κοντά στους Πειραιώτες και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των πολιτών, υποσχέθηκε ο Γιάννης Μώραλης κατά την κοπή της πίτας της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Κώστας Κωσταράκος, στα Καμίνια. Ο δήμαρχος της πόλης εξήρε και την όρεξη και τη διάθεση για δουλειά που υπάρχει στις Δημοτικές Κοινότητες.

Aναλυτικά οι δηλώσεις Μώραλη

«Εύχομαι χρόνια πολλά, καλή χρονιά, με υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας. Θα συμφωνήσω με τον αιδεσιμώτατο ότι κάτι φαίνεται να αλλάζει στα Καμίνια. Εγώ ελπίζω για όλο τον Πειραιά. Η παρουσία όλων εδώ και αυτή η πολύ οργανωμένη γιορτή που γίνεται σήμερα από τον Πρόεδρο και από τα μέλη της Κοινότητας, δείχνουν ότι κάτι αλλάζει. Αυτό που εγώ έχω διαπιστώσει όχι μόνο στα Καμίνια, αλλά σε όλες τις Κοινότητες, είναι ότι έχουν μπει και επικεφαλής ως Πρόεδροι, αλλά και ως μέλη, άνθρωποι που έχουν διάθεση και όρεξη, άνθρωποι που αγαπούν τις γειτονιές τους. Αυτό νομίζω είναι ένα στοιχείο το οποίο έλειπε κατά το παρελθόν. Είμαστε όλοι μια ομάδα, μια γροθιά και οι Δημοτικές Κοινότητες και ο Δήμος. Έτσι νοιώθουμε.

Πιστεύω ότι προχωράμε ικανοποιητικά. Δεν λέω ότι άλλαξε ο Πειραιάς ή οι γειτονιές, αλλά τηρουμένων των αναλογιών και των προβλημάτων που υπάρχουν – κυρίως των οικονομικών – και στη χώρα και στον Πειραιά, νομίζω ότι βαδίζουμε ικανοποιητικά. Επαναλαμβάνω, αυτό που δείχνουμε είναι διάθεση και όρεξη. Δεν είναι η λύση να είναι ένας μόνιμος χορηγός για την πόλη η ΠΑΕ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» ή ο Πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης. Η λύση είναι να μπορέσει ο Πειραιάς «να πατήσει στα πόδια του» και οικονομικά, Βεβαίως στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και οι χορηγίες της ΠΑΕ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και του Βαγγέλη Μαρινάκη και άλλων ανθρώπων είναι πολύ σημαντικές για τη λειτουργία της πόλης, αλλά δεν πρέπει να μένουμε εκεί, ούτε να εφησυχάζουμε.
Επιδίωξη είναι οι χορηγίες να είναι κάτι παραπάνω από τα βασικά. Γιατί το «κακό» δεν είναι ότι γίνονται χορηγίες. Είναι ότι γίνονται χορηγίες για πολύ βασικά και αυτονόητα πράγματα. Και όχι για τα παραπάνω. Εμείς
θέλουμε για τα αυτονόητα και τα βασικά να μπορέσει να ανταπεξέρχεται ο Δήμος, ως οφείλει. Γι΄ αυτό άλλωστε όλοι εσείς πληρώνετε δημοτικά τέλη, για να μπορεί ο Δήμος να κάνει όλα εκείνα τα οποία έχει καθήκον να κάνει. Και να έρχεται ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού και οι άλλοι άνθρωποι που έχουν μια οικονομική άνεση και να προσφέρουν για το παραπάνω. Αυτή είναι η επιδίωξη.

Σήμερα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί από αυτόν εδώ το χώρο ξεκινήσαμε – και εγώ και ο συνδυασμός μας – όταν ανακοίνωσα στις 7 Απριλίου την υποψηφιότητά μου. Αισθάνομαι λοιπόν ιδιαίτερη χαρά γιατί δέκα μήνες μετά βρισκόμαστε ξανά σχεδόν όλοι μαζί σε μια γεμάτη αίθουσα και αυτοί που εξελέγησαν και αυτοί που δεν εξελέγησαν. Να ευχηθώ στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, στα Καμίνια και στην Παλιά Κοκκινιά, τα καλύτερα. Ήδη, δείξαμε και εμείς από την πλευρά μας σε συνεργασία με τον Πρόεδρο κάποια πράγματα: και στην πλατεία Αγίων Αναργύρων και άλλες μικρότερες ενέργειες. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε. Σας ευχαριστώ όλους. Θέλω να ευχαριστήσω και την Φιλαρμονική του Δήμου η οποία «τρέχει ασταμάτητα» λόγω γιορτών και εκδηλώσεων. Και είναι θετικό αυτό γιατί προσφέρει διασκέδαση, χαρά και ψυχαγωγία, που την έχουμε ανάγκη. Εύχομαι του χρόνου να έχουμε υλοποιήσει πολύ περισσότερα πράγματα και να είμαστε εδώ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: Ο πρώην Υπουργός κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Δ. Καρύδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Δαβάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ.: Γ. Μελάς, Π. Καλογερόγιαννης, Α. Αργουδέλης και η κυρία Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Χάρις Ζηλάκου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ελληνική Αυγή» και Δημοτικός Σύμβουλος Η. Κατσαφάδος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χ. Σδρένιας, οι Πρόεδροι κ.κ.: της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας Α. Πούλος, της Α΄ Ν. Γκόλφης, της Ε΄ Γ. Βοϊδονικόλας, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού κ. Μ. Κοντούρης, Πρόεδροι και εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων και άλλων φορέων της περιοχής και πολύς κόσμος.

About kymaeditor

Check Also

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ από τον Δήμο Γλυφάδας στις 23 Μαρτίου

Είναι η τρίτη μιας σειράς δράσεων οι οποίες διοργανώνονται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *