Η – ανέντιμη αν μη τι άλλο- στάση του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου να ταχθεί με το μέρος του Γιάννη Μώραλη στην εκλογική μάχη του Mαϊου έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στο μεγάλο λιμάνι (κάτι που έχουμε γράψει και εμείς τις προηγούμενες ημέρες).
Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε σε αυτό το ζήτημα και άφησε αιχμές κατά του υπουργού Παιδείας, με αφορμή την παρουσία του στην εκδήλωση παρουσίασης της ιδρυτικής διακήρυξης του συνδυασμού του κ. Γιάννη Μώραλη.
Πιο συγκεκριμένα, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος ανέφερε ότι ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε πάει και στη δική του συγκέντρωση και στο παρελθόν είχε κάνει εγκωμιαστικά σχόλια για εκείνον.Όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν γίνεται να είναι «και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ».
Ο κ. Μιχαλολιάκος απηύθυνε ταυτόχρονα κάλεσμα στον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο να πει «ο ίδιος τι θέλει» ξεκαθαρίζοντας τη θέση του.