Να πάρει θέση ο Λοβέρδος για το άνοιγμα της δικογραφίας για τις πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες στα ΙΕΚ Ξυνή

Οι δικαστικές περιπέτειες επιστρέφουν για τα ΙΕΚ Ξυνή αφού ανοίγει εκ νέου η δικογραφία για τις πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες των Εκπαιδευτηρίων. Η  Οικονομική Αστυνομία υπέβαλε εκ νέου η εισαγγελική παραγγελία για προκαταρκτική εξέταση. 

Το αίτημα γίνεται «προς εξακρίβωση τέλεσης αδικημάτων απάτης κακουργηματικού χαρακτήρα, ξέπλυμα χρήματος κ.α., πράξεις που τελέστηκαν συνεπεία των οικονομικών δραστηριοτήτων των εταιρειών του Ομίλου ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Μαζί με την παραγγελία που η Αντιεισαγγελέας Εφετών Πόπη Παπανδρέου από το 2012 είχε καταργήσει, εστάλη στην εισαγγελία Πρωτοδικών η δικογραφία που ανασύρθηκε από το αρχείο.

Σύμφωνα με αυτήν, σύσσωμη η οικογένεια Ξυνή κατηγορείται για τραπεζικές καταθέσεις που υπερβαίνουν κατά πολύ το σύνολο των δηλωθέντων εισοδημάτων, για διατήρηση πλήθους off shore εταιρειών μέσω των οποίων είτε μεταβιβάζονταν εταιρείες της οικογένειας που δεν πλήρωναν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων, είτε πραγματοποιούνταν «αναλήψεις» χρημάτων, είτε με τη συνδρομή εφοριακών-για τους οποίους η κ. Παπανδρέου ζητά να διερευνηθεί η συμμετοχή τους-κάλυπταν ανομίες και ελάμβαναν, χωρίς να δικαιούνται, φορολογική ενημερότητα.

Εμείς , ως Πειραϊκό Κύμα, περιμένουμε από τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο να πάρει θέση για το συγκεκριμένο και σοβαρό θέμα, όπως κάτι ανάλογο έκανε- πράττοντας σωστά-  με το ΙΕΚ Δομή, στο οποίο, με δική του απόφαση, μπήκε λουκέτο  λόγω αρρύθμιστων οφειλών  προς το ΙΚΑ που ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Σύλληψη 43χρονου για κλοπές κινητών τηλεφώνων από πελάτες νυχτερινού καταστήματος στη Σαντορίνη

Συνελήφθη  στη Θήρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας, ένας 43χρνος αλλοδαπός σε βάρος του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *