“Να παιχτεί η παράταση για να κερδίσει τελικά η Ελλάδα…»

Κερδισμένη την Ελλάδα θέλει να δει ο Βασίλης Κορκίδης που σχολίασε την δίμηνη παράταση του Μνημονίου που δόθηκε στη χώρα μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Έπειτα από την «αιφνιδιαστική» για πολλούς, ανακοίνωση της κυβέρνησης, σχετικά με την επίσπευση των διαδικασιών εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, καθίσταται πλέον σαφές, ότι ξεκαθαρίζει το τοπίο, καθώς βρισκόμαστε σε μια περίοδο έντονων πολιτικών διεργασιών, αλλά και κρίσιμων διαπραγματεύσεων για το μέλλον του τόπου μας, που ευελπιστούμε ότι θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση της νέας συμφωνίας.

Χωρίς τη συμφωνία της παράτασης, την 1-1-2015 δεν θα υπήρχε δανεισμός από το μηχανισμό, θα ακυρώνονταν τα 11,4 δις ευρώ του Τ.Χ.Σ., όπως και τα 7,1 δις ευρώ των δόσεων, που εκκρεμούν, ενώ οι ελληνικές τράπεζες δεν θα είχαν πρόσβαση στα φθηνά κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ευτυχώς, αυτά, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου δεν θα συμβούν.

Το παρατεταμένο κλίμα οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας, που είχε δημιουργηθεί, προκάλεσε τεράστια προβλήματα στην οικονομία, στο εμπόριο και στη γενικότερη λειτουργία της αγοράς. Τα διάφορα σενάρια “θρίλερ” της προεδρικής εκλογής, μας έφθειραν όλους καθημερινά και ορθώς αποφασίστηκε μία οριστική και άμεση κοινοβουλευτική λύση, ακόμα και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας για την εξέταση δημοσιονομικών εκκρεμοτήτων και η ενεργοποίηση της συνταγματικής διαδικασίας, αναφορικά με το σημαντικό θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, εντός του Δεκεμβρίου, σηματοδοτούν την έναρξη της κρίσιμης δίμηνης παράτασης.

Πάντως, το γεγονός ότι η συμφωνία μεταξύ Τρόικας και κυβέρνησης μετατίθεται για μετά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ή μετά τις εκλογές, σημαίνει ότι η τρόικα θέλει να διαπραγματευτεί σε σταθερό πολιτικό περιβάλλον.

Θέλω να πιστεύω, εν τέλει, ότι αυτό που όλοι οι Έλληνες επιθυμούμε, είναι να παιχτεί η παράταση για να κερδίσει τελικά η Ελλάδα…».

About kymaeditor

Check Also

Σεισμική δόνηση 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στα Καμένα Βούρλα

Σεισμική δόνηση των 3,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στα Καμένα Βούρλα το πρωί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *