«Να σταματήσουν τα ψέματα και οι υποσχέσεις»

Αιχμές κατά του Βασίλη Μιχαλολιάκου, περιελάμβανε η ομιλία του Βαγγέλη Μαρινάκη,  κατά τη διάρκεια βράβευσής του από το Σύνδεσμο Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού. Ο πρόεδρος των πρωταθλητών Ελλάδας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, τόνισε πως «πρέπει να σταματήσουν τα ψέματα και οι υποσχέσεις», ενώ υπογράμμισε, αναφερόμενος στο νέο Πειραιά που ονειρεύεται να φτιάξει ο Γιάννης Μώραλης,  ότι «θα έρχονται στον Πειραιά και θα βλέπουν το μοντέλο μας και θα μπορούν να μας μιμηθούν».

Αρχικά είπε τα εξής  ο κ. Μαρινάκης: «Αναγκαστήκαμε να πάρουμε πρωτοβουλία. Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανείς που να σκέφτεται καλοπροαίρετα και να θεωρεί ότι από τον δήμο εγώ προσωπικά -και οι συνεργάτες μου φυσικά, αλλά ας σταθώ στον εαυτό μου- έχω να πάρω κάτι. Δόξα τω Θεώ, έχουμε τη δουλειά μας. Και έχουμε και τον Ολυμπιακό μας, ο οποίος είναι ένα πάθος, μία μεγάλη αγάπη, ο οποίος χρειάζεται πάρα πολύ χρόνο και αφοσίωση. Ο δήμος χρειάζεται επίσης πολύ χρόνο και οπωσδήποτε δεν μπορεί ούτε να μας δώσει κάτι περισσότερο στη δουλειά μας, ούτε κάποιο πρωτάθλημα ή κάποια νίκη. Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε έχει λίγο μυαλό το καταλαβαίνει».

Και συνέχισε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά: «Όταν έχεις μία ενεργή συμμετοχή σε ό,τι γίνεται σήμερα στον αθλητισμό, δεν μπορείς να μείνεις αμέτοχος, όταν ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έχει προσπαθήσει τα τέσσερα τελευταία χρόνια να βρει την άκρη με το σημερινό δήμαρχο και να του παραχωρηθούν ορισμένοι χώροι, για να στεγάσει διάφορα τμήματα. Και δεν έχει πάρει καμία απάντηση! Όταν ζητάει να του παραχωρηθούν αυτοί οι χώροι και να ξοδέψει ο ίδιος ο Ολυμπιακός τα χρήματα, για να φτιάξει αυτές τις εγκαταστάσεις, νομίζω ότι είναι λυπηρό, για τα παιδιά του Πειραιά, το να μην τα καταφέρνει. Όλοι μας συμφωνούμε πως ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε είναι τα παιδιά μας».

«Μιλάμε για χώρους άθλησης για Ερασιτεχνικά Σωματεία. Όχι μόνο τον Ολυμπιακό» εξήγησε ο κ. Μαρινάκης. «Δεν είναι δυνατό σήμερα που μιλάμε, να μην υπάρχει γήπεδο ποδοσφαίρου στον Πειραιά για τα ερασιτεχνικά σωματεία. Όλα τα παιδιά χρειάζονται χώρους άθλησης. Είναι κατάντια! Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να το αφήσω έτσι. Πρέπει το φυτώριό μας να ξεκινάει από τον Πειραιά και όχι να ψάχνουμε πρώτα σε όλη την Ελλάδα. Ο κορμός θα πρέπει να ξεκινάει από τον Πειραιά».

«Αυτό που θέλουμε είναι από όλους εσάς να δώσετε έναν τίμιο αγώνα δίπλα μας. Να μεταδοθεί το μήνυμά μας σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά. Πρέπει να δώσουμε την άθληση σε όλα τα παιδιά. Δεν έχουμε κανένα κέρδος, παρά μόνο να καλυτερεύσουμε αυτές τις ανθρώπινες συνθήκες. Να έχουμε τα παιδιά μας να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Αυτό χρειάζονται στη σημερινή δοκιμαζόμενη κοινωνία» σημείωσε.

«Θα έρχονται στον Πειραιά και θα βλέπουν το μοντέλο μας και θα μπορούν να μας μιμηθούν»

Είπε ακόμη ο κ. Μαρινάκης: «Πρέπει να σταματήσουν τα ψέματα και οι υποσχέσεις. Εμείς που μπορούμε να βγούμε μπροστά και να πάρουμε αυτό το κόστος, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε, να αγωνιστούμε γι’ αυτό τον ιερό σκοπό. Η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι σήμερα είναι συγκλονιστική. Και το βλέπουμε στα μάτια τους. Μας δίνει δύναμη και ώθηση για να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια. Και να είστε σίγουροι ότι για άλλη μια φορά θα κερδίσουμε. Είμαστε γεννημένοι νικητές!».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς. Να είστε δίπλα μας και σε αυτό τον αγώνα. Και αυτό τον αγώνα θα τον κερδίσουμε και η επόμενη ημέρα θα είναι καλύτερη για όλους εμάς. Και όλοι θα έρχονται στον Πειραιά και θα βλέπουν το μοντέλο μας και τι έχουμε κάνει και θα μπορούν να μας μιμηθούν. Θεωρώ ότι το πιο σημαντικό σε αυτή την προσπάθεια είναι ότι δεν είμαι μόνος μου.

Πρώτα απ’ όλα ο Γιάννης Μώραλης είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο έχω συνεργαστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά έχει δείξει τα προσόντα του και έχει κερδίσει, τα τελευταία 20 χρόνια. Μαζί μας θα είναι και ο Πέτρος Κόκκαλης, αλλά και η Ειρήνη Νταϊφά, δύο άνθρωποι που κάνουν μεγάλη προσπάθεια στο πλευρό μας» τόνισε ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού.

Και κατέληξε: «Βλέπετε ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα φωτεινό παράδειγμα. Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε και στον Πειραιά μας. Εδώ ζούμε, εδώ δουλεύουμε. Μπορούμε να κάνουμε και ένα βήμα παραπάνω σε αυτή την κατεύθυνση. Σας ευχαριστώ θερμά. Ζήτω ο Ολυμπιακός και ζήτω ο Πειραιάς!».

Δηλώσεις της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου Ειρήνης Νταϊφά

Η κυρία Ειρήνη Νταϊφά, από την πλευρά της, η οποία παρέλαβε ένα βραβείο από τον κ. Σάββα Θεοδωρίδη, στη μνήμη του πατέρα της, Σταύρου Νταϊφά, τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Δαρίβα, τον κ. Γλύκα και όλους τους βετεράνους για την τιμή που κάνετε στη μνήμη του πατέρα μου. Σας ευχαριστώ θερμά για όλα όσα είπατε για τον πατέρα μου και εμένα. Είχα μία πολύ ωραία συζήτηση με τον κ. Γλύκα για την ίδρυση του Συνδέσμου Βετεράνων. Είμαι πολύ συγκινημένη. Είναι πολύ πρόσφατο το φευγιό του πατέρα μου. Θέλω να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενη για το ότι μπήκα στο συνδυασμό. Ο Ολυμπιακός είναι Θρύλος. Το ξέρουμε και τον αγαπάμε όλοι! Ένας Θρύλος όμως πρέπει να είναι σε μία πόλη Θρύλο. Και αυτή την πόλη Θρύλο ελπίζουμε ότι θα την φτιάξουμε εμείς! Με τον Πειραιά νικητή».

Γιούτσος και Κελεσίδης υπέρ Μώραλη

Την στήριξή τους προς το συνδυασμό και την υποψηφιότητα του κ. Μώραλη εξέφρασαν όμως και δύο μεγάλοι άσοι του παρελθόντος! Ο Νίκος Γιούτσος  ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στηρίζω την υποψηφιότητα του κ. Γιάννη Μώραλη για τη δημαρχία του Πειραιά. Για να αναδειχθεί ο Πειραιάς νικητής».

Ο Παναγιώτης Κελεσίδης από την πλευρά του σημείωσε: «Είμαι στο πλευρό του κ. Γιάννη Μώραλη και του συνδυασμού. Για να βγει ο Πειραιάς Νικητής!».

About kymaeditor

Check Also

Δραπετσώνα: Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη στον Πολυχώρο Λιπασμάτων

Μια νέα ιδέα υλοποιείται στον Πολυχώρο Λιπασμάτων με τη δημιουργία Ανταλλακτικής και Χαριστικής βιβλιοθήκης.  Οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *