Τηλεοπτική «μάχη» Μιχαλολιάκου, Μώραλη, Δρίτσα με επίκεντρο τα προβλήματα του Πειραιά

Οι τρεις βασικοί διεκδικητές του Δήμου Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, Γιάννης Μώραλης και Θεόδωρος Δρίτσας συμμετείχαν στο ντιμπέιτ του δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού mega το βράδυ της Τετάρτης. Οι τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι κυμάνθηκαν σε ήπιους τόνους αναφερόμενοι στα έργα που έγιναν και δεν έγιναν στο Πειραιά, μίλησαν ακόμα για το «κόμμα του Ολυμπιακού» αλλά και για τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

 

Μιχαλολιάκος: «Δεν διεκδικώ να είμαι μάγος»

Ο νυν δήμαρχος υποστήριξε  ό,τι είπε το έκανε, τονίζοντας ότι «δεν διεκδικεί να είναι μάγος. Διεκδικώ το αυτονόητα. Όταν μιλάει το έργο τα λόγια δεν έχουν νόημα. Γίνονται 129 έργα ύψους 100 εκατ. ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλολιάκος,.

«Δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τον Ολυμπιακό για να διχάσουμε»

Αναφορικά με τον Ολυμπιακό, υποστήριξε ότι  «δεν είναι κόμμα, δεν είναι παράταξη. Είναι στην ψυχή όλων των Πειραιωτών. Δεν πρέπει να τον χρησιμοποιούμε για να διχάζουμε», πρόσθεσε δείχνοντας χωρίς όμως να τον κατονομάσει, τον συνδυασμό Μώραλη – Μαρινάκη. Σχετικά με την κόντρα του με τον Ολυμπιακό είπε ότι «ο εκάστοτε πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν είναι ο Ολυμπιακός. Η κόντρα θέλει δύο. Εγώ δεν προτίθεμαι να κοντραριστώ με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού», πρόσθεσε.

Μώραλης: Δεν υπάρχει θέμα επιχειρηματικών συμφερόντων»

Αντίθετα ο κ. Μώραλης υποστήριξε ότι  δήμαρχος «δεν έκανε ότι είπε», κατηγορώντας τον για  «μικρή απορροφητικότητα (8%) στο ΕΣΠΑ. Θέλουμε μεγαλύτερους και υψηλότερους στόχους και όχι το αυτονόητο. Η κατάσταση της καθαριότητας είναι λίγο καλύτερα. Αλλά η κατάσταση για τον Πειραιά είναι κάκιστη», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τον Ολυμπιακό τόνισε ότι προσπαθεί να αποσυνδέσει την ομάδα από την προεκλογική εκστρατεία, κατηγορώντας τον  κ. Μιχαλολιάκος ότι εκείνος τον συνδέει.

Ερωτηθείς για τα όσα λέγονται σε σχέση με επιχειρηματικά συμφέροντα, ο κ. Μώραλης είπε ότι «όσοι θέλανε μέχρι τώρα να εξυπηρετήσουν συμφέροντα στην Ελλάδα το κάνανε στον παρασκήνιο. Δεν υπάρχει θέμα επιχειρηματικών συμφερόντων», πρόσθεσε.

«Πολιτικό προσωπικό Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που κατέστρεψαν την πόλη»

Τέλος ο κ. Δρίτσας υποστήριξε ότι «και στα δύο ψηφοδέλτια είναι το πολιτικό προσωπικό Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που κατέστρεψαν την πόλη», ενώ για τον Ολυμπιακό είπε ότι «είναι ταυτότητα της  πόλης, όπως και άλλες ομάδες». Ο κ. Δρίτσας είχε αντιπαράθεση με τον κ. Μώραλη γιατί «παιδιά καθοδηγήθηκαν σε εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας να φωνάζουν: «Πειραιάς νικητής». Εδώ έχουμε ποινικό αδίκημα. Οι εισβολείς δεν μπορούν να έχουν θέση στον Πειραιά», είπε με έμφαση.

About kymaeditor

Check Also

Η Γλυφάδα αποκτά Δημοτικό Γηροκομείο στο χώρο του πρώην αεροδρομίου

Μια στέγη αγάπης και φροντίδας, ένα δημιούργημα άρτιας κατασκευής και υψηλών προδιαγραφών που απευθύνεται στους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *