Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (3Α) ενημερώνεται από τον δήμαρχος Περάματος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο δήμο Περάματος, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, στο Δημαρχείο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Ξανά υποσχέσεις στο Πέραμα από τον Πρωθυπουργό.

Τέσσερις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή του Περάματος, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνοδευόμενος από υπουργούς και βουλευτές της περιοχής, επισκέφθηκε το πρωί το δημαρχείο της πόλης.

Οι δράσεις αφορούν, στην εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος για τη δωρεάν διανομή ζεστού γεύματος σε όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης, σε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας από το Υπουργείο Εργασίας, στην ανάπτυξη υποδομών με τη συνδρομή της ΜΟΜΑ και στον εκσυχρονισμό του δημοτικού κολυμβητηρίου.

Το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός περιλαμβάνει αμυντικές δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και δράσεις επιθετικές για την ανάπτυξη της περιοχής, με δεδομένο το γεγονός ότι το Πέραμα είναι μια περιοχή που έχει πληγεί από την ανεργία, πριν ακόμη την κρίση που ξέσπασε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της απογραφής του 2011, η ανεργία στη συγκεκριμένη περιοχή ανέρχεται στο 27%.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι αντίστοιχα προγράμματα θα εφαρμοσθούν σε 17 δήμους και κάλεσε εταιρείες με κοινωνική ευθύνη να ενώσουν τις δυνάμεις με την κυβέρνηση και την πολιτεία “για να ανοίξουμε δρόμους για την έξοδο από την κρίση”.

Το πρόγραμμα αυτό, είπε ο πρωθυπουργός, σηματοδοτεί ότι δεν υπάρχουν στο χάρτη ξεχασμένες συνοικίες και παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες η επιλογή μας είναι να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους.

Βεβαίως η στήριξη των αδύναμων δεν θα έρθει σαν φιλανθρωπία,με το να τους προσφέρει κανείς το φαγητό της ημέρας ή τα φάρμακα ενός μηνός. Θα έρθει όταν το κράτος γίνει κράτος πρόνοιας και οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν και να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Επειδή ο δυτικός Πειραιάς έχει εισπράξει στιβαρές υποσχέσεις διαχρονικά και αντιστοίχως διαχρονικά έχει αγνοηθεί από πράξεις , είναι ευκαιρία ο κ. Τσίπρας να αποδείξει ότι θα κάνει τη διαφορά. Αναμένουμε…

About kymaeditor

Check Also

Προβολή της Μήλου σε Βρετανία και Αυστραλία

Στην κορυφή των ταξιδιωτικών επιλογών κατατάσσει τη Μήλο η αυστραλιανή ιστοσελίδα delicious.com, που αναφέρει ότι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *