Ξεκίνησε στην Αθήνα το Forum Απανταχού νέων Ελλήνων «Hellenic Youth in Action».

«Είμαστε όλοι στη Γερμανία ενωμένοι, δεν νιώθουμε απόδημοι, αλλά Έλληνες που μένουν λίγο μακριά από την Πατρίδα», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 26 χρόνος Δημήτρης Τριανταφύλλου που ανήκει στο κύμα των νέων μεταναστών στη Γερμανία. «Μόλις βρήκα εργασία, το 2012, γράφτηκα στο Σύλλογο Θρακιωτών της Στουτγάρδης, έτσι βρέθηκα σε μια πολύ ωραία κοινωνική δράση που με κάνει να νιώθω κοντά στην πατρίδα μου», προσθέτει.

Ο Δημήτρης Τριανταφύλλου ήρθε στην Αθήνα μαζί με άλλους 350 νέους του απανταχού Ελληνισμού που συμμετέχουν στο πρώτο τους φόρουμ. Το «Hellenic Youth in Action», ξεκίνησε τις εργασίες του σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο, στο πλαίσιο των Ολυμπίων 2016-2018 της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων.

Χαιρετίζοντας τις εργασίες του Φόρουμ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ επεσήμανε πως πρέπει να ενωθούν όλοι οι Έλληνες των αναπτυγμένων χωρών και να δώσουν ένα χέρι βοηθείας στους Έλληνες των τρίτων χωρών, όπως της Αφρικής και του Λιβάνου.

Ο υφυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη της ενότητας όλων των Ελλήνων:

«Είναι αποδεδειγμένο, οι σύλλογοι όπου γης εργάζονται για την πατρίδα, δεν θέλω να μιλάω με “ επαγγελματίες πατριώτες” . Όταν μιλάμε μαζί, το κόμμα είναι ένα και λέγεται “ Ελλάδα” με τη γαλανόλευκη σημαία και με το σταυρό στη μέση», είπε χαρακτηριστικά ο Τέρενς Κουίκ.

Ο Επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Φώτης Φωτίου στον χαιρετισμό του κάλεσε τους νέους να συμμετάσχουν ενεργά στη ζωή των χωρών υποδοχής, έτσι ώστε «να διαδώσουν και να δυναμώσουν το ελληνικό πνεύμα όπου Γης».

Στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου των απανταχού νέων Ελλήνων, με θέμα «Ελλάδα-Διασπορά», οι 9 εκπρόσωποι νεολαίας των παγκόσμιων ελληνικών οργανώσεων παρουσίασαν τις δραστηριότητες των οργανώσεών τους και πρότειναν πιο στενή συνεργασία μεταξύ των Ελλήνων νεολαίων και της ιστορικής τους πατρίδας.

Πριν από την τελετή έναρξης, οι 350 Έλληνες στο Φόρουμ άφησαν τα αποτυπώματά τους σε έναν ειδικά διαμορφωμένο τοίχο, δίνοντας έτσι με συμβολικό τρόπο το στίγμα τους.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες των: Άλκης Αναστασιάδης, εκπρόσωπος Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας, Μαίρη Σαββίδης, εκπρόσωπος Νεολαίας Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων, Σοφία Κουκουράβα, εκπρόσωπος Νεολαίας Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών, Αποστόλης Τσιρογιάννης, εκπρόσωπος Νεολαίας Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών, Ιωάννης Καστελιανός, εκπρόσωπος Νεολαίας Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, Χρήστος Χρυσοχόου, εκπρόσωπος Νεολαίας Παγκόσμιας Αμφικτυονίας Βλάχων, Χαράλαμπος Καρπούζος, εκπρόσωπος Νεολαίας Παγκόσμιου Παναρκαδικού Συμβουλίου, Χρήστος Κόμσιος, εκπρόσωπος Νεολαίας Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ και Δημήτριος Τριανταφύλλου, εκπρόσωπος Νεολαίας Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης.

Τέλος, από τους διοργανωτές ανακοινώθηκε ότι η εκδήλωση έναρξης του φόρουμ, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Πηγή: ΑΜΠΕ

About kymaeditor

Check Also

Νίκος Χαρδαλιάς για Γενοκτονία Αρμενίων: «Έγκλημα που δεν πρέπει να ξεχαστεί. Έγκλημα που δεν πρέπει να επαναληφθεί»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής στην εκδήλωση για την 109η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων «Οι Έλληνες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *