Ξεκινάει ο 33ος κλασσικός Μαραθώνιος- Κλειστή η Λ. Μαραθώνος και το Κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ στην εκκίνηση όλων των δρόμων θα έχουμε 43.000 δρομείς, εκ των οποίων οι 16.000 θα παραταχθούν στην εκκίνηση της Αυθεντικής διαδρομής με στόχο να τερματίσουν στο Παναθηναϊκό στάδιο.

Οι αθλητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος αναμένεται να είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, αφού ο ΣΕΓΑΣ δεν προσκάλεσε να τρέξουν ελίτ αθλητές.

Εξάλλου, ξεκίνησαν από χθες Σάββατο οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει του Μαραθωνίου. Πιο συγκεκριμένα η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στο ανοδικό ρεύμα από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης μέχρι την Ερατοσθένους προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο χώρο μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Σήμερα τα μέτρα της Τροχαίας ξεκίνησαν από τις 05.00 το πρωί. Τμηματικά και μέχρι τις 19.00 θα κλείσει το κομμάτι που περικλείεται από τις Λεωφόρους Αμαλίας-Πανεπιστημίου- Βασιλίσσης Σοφίας-Μεσογείων και Μαραθώνος

Η εκκίνηση του ΚΜΑ θα δοθεί στις 09.00 και οι δρομείς θα ακολουθήσουν την κλασική διαδρομή Λ. Μαραθώνος – Μαραθωνοδρόμων – Τύμβος Μαραθώνα – Μαραθωνοδρόμων – Λ.Μαραθώνος – Λ.Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου – Λ.Β.Σοφίας – Ηρώδου Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Παράλληλα:

Στις 07.45 έγινε η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.

08.45 – εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.

09.15 Οι Δήμοι της Μαραθώνιας Διαδρομής διοργανώνουν μέχρι τις 10.30 αγώνες δρόμου παιδιών Δήμων «Εθνική Τράπεζα» της Αυθεντικής Μαραθώνιας Διαδρομής.

09.05 Αγώνας Δρόμου Αθλητών Special Olympics Hellas 1200μ. με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασιλ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο

10.40 Αγώνας δρόμου παιδιών 1200μ. «Εθνική Τράπεζα» με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Βασιλ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο

16.00 Απογευματινός Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. με εκκίνηση επί της Λεωφόρου Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη και τερματισμό μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

About kymaeditor

Check Also

Στα ημιτελικά του Conference League τα «λιοντάρια» του Ολυμπιακού, 3-2 στα πέναλτι την Φενερμπαχτσέ στην Πόλη

Για πρώτη φορά στην Ιστορία του ο Ολυμπιακός προκρίνεται σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *