Ξεκινά η διαδικασία αναγκαστικής απαλλοτρίωσης έκτασης για εγκατάσταση εργοστασίου βιολογικού καθαρισμού στην Ύδρα

Μετά    απόφαση  του Υπουργικού Συμβουλίου και αφού είχε δοθεί το «πράσινο φως» από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, τον Φεβρουάριο του 2020, το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Ύδρας οδηγείται πλέον προς οριστική και σύγχρονη λύση.

Συγκεκριμένα στην χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η εκκίνηση της διαδικασίας αναγκαστικής απαλλοτρίωσης έκτασης για την εγκατάσταση του εργοστασίου του βιολογικού καθαρισμού καθώς και για τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων της Ύδρας.

Ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης δήλωσε μετά την απόφαση:

“Οφείλω ένα ουσιαστικό Ευχαριστώ στον Πρωθυπουργό και φίλο της Ύδρας μας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Ένα ξεχωριστό Ευχαριστώ οφείλουμε και στον Γενικό Γραμματέα Στερεών Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Μανώλη Γραφάκο για την υποδειγματική αφοσίωσή του στην προώθηση αυτών των έργων για το Νησί μας.

Η Ύδρα μας για πρώτη φορά θέτει σοβαρές και στέρεες βάσεις για την υλοποίηση των σημαντικότερων, χωρίς καμία αμφιβολία, έργων υποδομής.

Ο προϋπολογισμός τους ξεπερνά τα 16 εκατομμύρια Ευρώ.

Η διαδικασία μέχρι την υλοποίηση τους απαιτεί χρόνο και υπομονή.

Αναμφίβολα όμως θα εντάξουν το Νησί μας σε μια νέα εποχή. Επιθυμία του Δήμου μας είναι οι ιδιοκτήτες της εν λόγω έκτασης να αποζημιωθούν με το υψηλότερο δυνατό τίμημα διότι για δεκαετίες ο Δήμος μας εξυπηρετούσε χωροταξικά τις ανάγκες του για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή τους.”

About kymaeditor

Check Also

Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων: Αρχαιολογικός περίπατος στο Ιερό του Ποσειδώνα στην Καλαυρεία Πόρου

Ελάτε μαζί μας να γνωρίσουμε ένα από τα πιο σημαντικά αρχαία θρησκευτικά κέντρα του Αργοσαρωνικού, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *