Ξεπέρασαν τις 80.000 οι προσφυγές στις εφορίες κατά του ΕΝΦΙΑ

Τσουνάμι προσφυγών στις Εφορίες κατά του ΕΝΦΙΑ παρατηρείται από τους φορολογούμενους ιδιοκτήτες ακινήτων  την τελευταία εβδομάδα,  αφού σχεδόν διπλασιάστηκαν, σύμφωνα με το Βήμα, και ξεπέρασαν  ξεπέρασαν τις 80.000.  Είναι ενδεικτικό το ότι την προηγούμενη εβδομάδα δεν ξεπερνούσαν τις 50.000.

Το κύμα προσφυγών οφείλεται, κατά το δημοσίευμα, τόσο στην κινητοποίηση οργανώσεων ιδιοκτητών και καταναλωτών όσο και στις δημόσιες παρεμβάσεις κατά της συνταγματικότητας του νόμου από προέδρους τους δικηγορικών συλλόγων.

Πάντως οι φορολογούμενοι με μηδενική ή ελάχιστη ακίνητη περιουσία αλλά και με λάθη στις δηλώσεις τους πρέπει να ”μπουν” στο taxisnet καθώς από την Πέμπτη αναρτήθηκαν και τα τελευταία εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

 

Με την ανάρτηση στο taxisnet προκύπτει πως το σύνολο των εκκαθαριστικών που εκδόθηκαν έφτασαν τα 7 εκατομμύρια, από τα οποία περίπου 6,2 εκατομμύρια περιλαμβάνουν βεβαίωση φόρου.

 

Τα τελευταία εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ αφορούν:

 

– Στους φορολογούμενους με μηδενική ή πολύ μικρή ακίνητη περιουσία

 

– Στους φορολογούμενους με λανθασμένο Ε9, που δεν μπορεί να γίνει υπολογισμός φόρου

 

Τι ισχύει για την ανύπαρκτη ή την ασήμαντη ακίνητη περιουσία

Στις περιπτώσεις μηδενικής ακίνητης περιουσίας τα εκκαθαριστικά είναι μηδενικά, ενώ στις περιπτώσεις πολύ μικρής ακίνητης περιουσίας ο φόρος είναι χαμηλότερος των 5 ευρώ και συνεπώς, με βάση την φορολογική νομοθεσία, παραγράφεται.

Όσοι έχουν κάνει λάθη στο Ε9 θα λάβουν ειδικό μήνυμα για την ανάγκη διόρθωσης του, και η σχετική εφαρμογή για τις διορθώσεις θα είναι ανοιχτή από το τέλος του Οκτωβρίου έως το τέλος Νοεμβρίου.

About kymaeditor

Check Also

Σταθερές τιμές στο ψωμί ζήτησε ο Κ. Σκρέκας από τους αρτοποιούς

Σταθερές τιμές στο ψωμί ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια της σημερινής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *