Ενας άνδρας μπαίνει σε γραφείο ανέργων του ΟΑΕΔ, Αθήνα Τρίτη 18 Νοεμβρίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα για την πρόσληψη ανέργων άνω των 50

Αύριο, Πέμπτη, στις 10 το πρωί, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο δύο νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, για την πρόσληψη σε θέσεις πλήρους απασχόλησης συνολικά 15.000 ανέργων, ηλικίας άνω των 50 ετών.

Οι προσλήψεις θα γίνουν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.) και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

Οι 5.000 θέσεις αφορούν ανέργους άνω των 50 ετών που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, είναι δηλαδή εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα άνω των έξι μηνών και των 12 μηνών αντίστοιχα και οι οποίοι θα προσληφθούν σε επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης (Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με προσωπικό άνω των 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης για την πρόσληψη 5.000 ανέργων που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση).

Οι 10.000 θέσεις αφορούν εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα άνω των τριών μηνών και στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν εργοδότες που κατά το μήνα υποβολής των αιτήσεων απασχολούν προσωπικό έως 20 άτομα με πλήρη απασχόληση (Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με προσωπικό έως 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών).

Οι επιχειρήσεις, προκειμένου να ενταχθούν στα προγράμματα δεν πρέπει πριν την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης να έχουν προβεί σε μείωση του προσωπικού τους κατά τη διάρκεια του 12μηνου -για το πρόγραμμα των 5.000 θέσεων- ή του τριμήνου –για το πρόγραμμα των 10.000 θέσεων- πριν από την υποβολή της αίτησης. Διατηρούν επίσης το προσωπικό τους καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος.

Το ύψος της επιχορήγησης και στα δύο προγράμματα ορίζεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου. Σε αυτό περιλαμβάνονται οι εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη και οι αποζημιώσεις του Δώρου Χριστουγέννων, Δώρου Πάσχα και Επιδόματος Αδείας- με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ μηνιαίως.

About kymaeditor

Check Also

Σοβαρό τροχαίο τα ξημερώματα στον Κηφισό

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε τη νύχτα στη Λεωφόρο Κηφισού στο ρεύμα προς Πειραιά στο ύψος της Λεωφόρου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *