ΟΑΕΔ: 50.000 θέσεις μέσω προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

Προ των πυλών βρίσκεται το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ που προκηρύσσεται τις επόμενες ημέρες. Αφορά πέντε κατηγορίες ανέργων και αυτοί  που θα επιλεγούν θα εργαστούν σε δήμους και υπουργεία.  Από αυτούς οι 35.000 θα προσληφθούν για να καλύψουν κενά που υπάρχουν σε δήμους και περιφέρειες της χώρας.

 

Οι υπόλοιποι θα εργαστούν στο υπουργείο Παιδείας (5.500), Εργασίας (2.600 θέσεις), οι περισσότερες από τις οποίες θα είναι στα Ασφαλιστικά Ταμεία, Υγείας, (2.500 θέσεις), Πολιτισμού και Αθλήτισμού (1.700 θέσεις), Δικαιοσύνης (830 θέσεις), Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (600 θέσεις), Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (460 θέσεις), Εθνικής Άμυνας (220 θέσεις), Ναυτιλίας και Αιγαίου (190 θέσεις), Ανάπτυξης (90 θέσεις), Τουρισμού (90 θέσεις), τ Δημόσιας Τάξης (70 θέσεις), Εσωτερικών (50 θέσεις), Διοικητικής Μεταρρύθμισης (25 θέσεις), Μακεδονίας – Θράκης (25 θέσεις). Στο πρόγραμμα αυτό θα αφορά κυρίως σε άτομα με τίτλους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και λιγότερους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ.

 

Οι 50.000 άνεργοι που θα επιλεγούν θα εργαστούν, όπως αναφέρει ο ιστότοπος dikaiologitika.gr για χρονικό διάστημα έως πέντε μήνες.

Εξαίρεση αποτελούν κάποιες θέσεις εργασίας στο υπουργείο Παιδείας, που η απασχόληση μπορεί να διαρκέσει έως 6,5 μήνες.

 

Οι προσληφθέντες θα εισπράττουν 17,1 ευρώ την ημέρα εάν είναι κάτω των 25 ετών, και ως 427 ευρώ μηνιαίως.

Αντίστοιχα, για τους άνω των 25 ετών, το ημερομίσθιο θα ανέρχεται σε 19,6 ευρώ και οι μηνιαίες αποδοχές δεν θα υπερβαίνουν τα 490 ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας έχουν:

  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
  • Εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
  • Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
  • Άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

About kymaeditor

Check Also

Πτώση πολιτικού τύπου ελικοπτέρου στη βόρεια Εύβοια – Σε εξέλιξη αεροναυαγοσωστική επιχείρηση

Πτώση πολιτικού τύπου ελικοπτέρου σημειώθηκε στην παραλία Αχλαδίου στη βόρεια Εύβοια. Στο ελικόπτερο επέβαινε ένα άτομο, ο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *