Οδηγία ΙΝΚΑ- Πειραιώτες σώστε τα δέντρα- Προστατεύεστε την περιουσία σας- Τι υποχρεούται ο εργολάβος

Ο εργολάβος δεν δικαιούται ούτε να πειράξει (καταστροφή, αφαίρεση, μετακίνηση,  κοπή κτλ) το οποιοδήποτε δέντρο, έστω και ένα, χωρίς ειδική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  και από την αρμόδια Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου ΕΠΑΕ (άρθρο 40 παρ.2 Ν.1337/1983). Η οποιαδήποτε αυθαίρετη παρέμβαση σε δέντρο αποτελεί ποινικό αδίκημα με βάση τον νόμο (άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα και  άρθρο 29 Ν.1650/1986).

Συνεπώς αν ο εργολάβος κόψει δέντρο καλέστε αμέσως την  Αστυνομία (το 100) ή απευθυνθείτε στην Εισαγγελία Πειραιά (Σκουζέ και Φίλωνος) και υποβάλετε μήνυση . Αν ο εργολάβος σας απειλήσει και αυτός  με μήνυση, υποβάλλετέ του και εσείς επιπλέον μήνυση για απειλή, ψευδή καταμήνυση και παρεμπόδιση των συνταγματικών σας  δικαιωμάτων.

ΔΙΑΚΑΙΟΥΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ, αν  προξενήσει φθορές στην ιδιοκτησία σας ή στο μαγαζί σας, αν εσείς ή συγγενής σας ή πελάτης σας πάθει ατύχημα από κακοτεχνίες ή παραλήψεις του εργολάβου, καλέστε την αστυνομία (το 100) να καταγράψει το γεγονός, τραβήξτε φωτογραφίες βρείτε μάρτυρες, για να διεκδικήσετε την αποζημίωση από τη φθορά της ιδιοκτησίας σας  και την  ηθική βλάβη.

Δεν είστε υποχρεωμένοι να δίνετε το οπουδήποτε στοιχείο ή διευκόλυνση ή εμπιστοσύνη στον εργολάβο. Ο εργολάβος  δεν είναι  δημόσια αρχή, ούτε θεσμικό όργανο, κρατείστε τον σε απόσταση.

ΙΝΚΑ-ΑΜΥΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜ

http://tinyurl.com/oxitram

About kymaeditor

Check Also

Συνελήφθη αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που φέρεται να πυροβόλησε εναντίον του 16χρονου, στη διάρκεια καταδίωξης

Συνελήφθη αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που φέρεται να πυροβόλησε εναντίον του 16χρονου, τα ξημερώματα στη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *