Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Παραπλανητικές διαφημιστικές προσφορές από οδοντιατρεία

Θύματα παραπλανητικών διαφημιζόμενων προσφορών οδοντιατρικών «κέντρων» πέφτουν δεκάδες οδοντιατρικοί ασθενείς, όπως διαπιστώνει από τον αυξανόμενο αριθμό καταγγελιών και παραπόνων ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά (ΟΣΠ).

Ο ΟΣΠ συστήνει στους πολίτες να μην παρασύρονται από διάφορες προσφορές, «οι οποίες διά νόμου απαγορεύονται, που γίνονται στο όνομα μιας υποτιθέμενης κοινωνικής μέριμνας».

Θεωρεί δε πως «ο μόνος σκοπός που εξυπηρετούν οι συγκεκριμένες προσφορές είναι η προσέλκυση “πελατείας” και όχι η κατανόηση των πραγματικών αναγκών και των προβλημάτων των ασθενών».

Ο σύλλογος συμβουλεύει τους πολίτες «να μη δελεάζονται από προσφορές και να αναγνωρίζουν τα επικοινωνιακά τεχνάσματα -ευτυχώς- λίγων οδοντιατρικών “κέντρων”, τα οποία διαφημίζουν ότι επιτελούν κοινωνικό έργο, προσφέροντας οικονομικά πακέτα οδοντιατρικών υπηρεσιών».

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης δεν είναι δυνατόν να αποτυπωθεί με δήθεν προσφορές σε τιμές που πλησιάζουν ή και ταυτίζονται με τις συνήθεις τιμές των οδοντιατρικών πράξεων, αλλά «αποτυπώνεται με ουσιώδη άσκηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος σε πληθυσμιακές ομάδες που έχουν πραγματική ανάγκη».

Τέλος, σημειώνει πως παραδείγματα αυξημένου αισθήματος κοινωνικής ευθύνης αποτελούν οι πολυετείς δράσεις του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά σε σχολεία, καταυλισμούς, ΚΑΠΗ και κέντρα ΑμεΑ, όπου εθελοντικά οι οδοντίατροι και χωρίς κανένα οικονομικό όφελος προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

About kymaeditor

Check Also

Κινητοποίηση εργαζομένων στο Τζάνειο Νοσοκομείο

Κινητοποίηση μπροστά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας παράδοσης σε εργολάβους της φύλαξης, της σίτισης και της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *