ΟΗΕ: Μαύρη λίστα για πλοία – ναυτιλιακές που παραβιάζουν κυρώσεις κατά Β. Κορέας.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προσέθεσε την Παρασκευή στη μαύρη λίστα των οντοτήτων που παρακάμπτουν τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Βόρεια Κορέα δεκάδες πλοία και ναυτιλιακές εταιρείες.

Τα μέτρα τα είχαν προτείνει οι ΗΠΑ τον προηγούμενο μήνα και εντάσσονται στο πλαίσιο της καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης μέσω θαλάσσης προϊόντων προς τη Βόρεια Κορέα, όπως το πετρέλαιο και ο άνθρακας.

Είναι η πρώτη φορά που το Συμβούλιο Ασφαλείας καταρτίζει μια τόσο μεγάλη λίστα στο πλαίσιο του οικονομικού εμπάργκο που έχει επιβάλει στη Βόρεια Κορέα, σχολίασε διπλωμάτης ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Τα 27 πετρελαιοφόρα και φορτηγά πλοία τα οποία περιλήφθηκαν στη μαύρη λίστα απαγορεύεται να δένουν στα λιμάνια παγκοσμίως, ενώ οι 21 εταιρείες κινδυνεύουν με πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων.

Πρόκειται για δύο κινεζικές εταιρείες, 12 βορειοκορεατικές, τρεις με έδρα το Χονγκ Κονγκ, μία με έδρα τη Σιγκαπούρη, μία με έδρα τα νησιά Σαμόα, μία με έδρα τον Παναμά και μία με έδρα τα νησιά Μάρσαλ.

Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι δήλωσε ότι τα μέτρα «αποτελούν ξεκάθαρη ένδειξη ότι η διεθνής κοινότητα είναι ενωμένη» στην προσπάθειά της να αυξήσει την πίεση στο βορειοκορεατικό καθεστώς.
Πηγή: Ναυτεμπορική

About kymaeditor

Check Also

Θαλάσσια ρύπανση στο λιμάνι της Σαντορίνη

Διαρροή ποσότητας καυσίμων (κηροζίνης) εντός του χώρου στάθμευσης Φ/Γ – Ο/Γ πλοίου προκλήθηκε πρώτες πρωινές …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *