Οικονομικό κίνητρο για πλήρωση 60 θέσεων γιατρών στα νησιά του Αιγαίου.

Με μια στρατηγική κίνηση, που αποδεικνύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να παίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε φλέγοντα ζητήματα τα οποία αφορούν την κοινωνία, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει να συμμετέχει στη λύση του χρόνιου προβλήματος της υγειονομικής κάλυψης 40 νησιών. Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο, χορηγεί οικονομικά κίνητρα ύψους 450 ευρώ τον μήνα για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών 60 επικουρικών γιατρών, όλων των ειδικοτήτων, που θα στελεχώσουν κέντρα υγείας και νοσοκομεία σε 40 νησιά του νότιου Αιγαίου (Κυκλάδες και Δωδεκάνησα).

Ειδικότερα,  ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπος Κόκκινος, οι 60 γιατροί (παθολόγοι, καρδιολόγοι, γενικοί χειρουργοί, παιδίατροι, μαιευτήρες – γυναικολόγοι, ορθοπεδικοί, οφθαλμίατροι κ.λπ.) που θα καλύψουν κενές θέσεις στην Πάρο, στη Νάξο, στη Σαντορίνη, στη Ρόδο, στην Κω, στο Καστελόριζο και σε άλλα νησιά θα λαμβάνουν έκαστος 450 ευρώ τον μήνα, εξασφαλίζοντας έτσι το ενοίκιό τους!
Τα χρήματα αυτά προέρχονται από τα ταμεία της Περιφέρειας και υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν 324.000 ευρώ ανά έτος. Το πρωτοποριακό σχέδιο προβλέπει ότι θα καλυφθούν τα ενοίκια των γιατρών για όσο θα διαρκέσει η σύμβαση της θητείας τους, με ανώτερο χρονικό διάστημα τα τρία έτη. Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση που ο γιατρός ζητήσει απόσπαση ή μετακίνηση, θα σταματά η χορήγηση του ποσού αυτού.

 

About kymaeditor

Check Also

Εγκαινιάστηκε στη Ν. Μάκρη το Κέντρο Εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής από την ΠτΔ παρουσία του πρωθυπουργού

Τα εγκαίνια του Κέντρου Εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος στη Νέα Μάκρη, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *