«Οι Έλληνες ωρίμασαν και αποδέχονται τις μεταρρυθμίσεις»

Στο θέμα των μεταρρυθμίσεων εστίασε ο Γκίκας Χαρδούβελης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «CNBC». Ο υπουργός Οικονομικών, τόνισε πως «οι  Έλληνες έχουν ωριμάσει και αποδέχονται πλέον τις μεταρρυθμίσεις» εκφράζοντας την εκτίμηση του πως όσοι επενδύσουν στην χώρα μας  θα κερδίσουν.

Χρειαζόμαστε χρήματα και κυρίως από το εξωτερικό και ένας τρόπος να τα προσελκύσουμε είναι μέσω των ιδιωτικοποιήσεων δηλώνει μεταξύ άλλων ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας.

 «Η οικονομία ανακάμπτει και σταθεροποιείται μετά από έξι χρόνια ύφεσης»

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και άλλες επιχειρήσεις. Βλέπουμε επενδυτές να κάνουν ουρά. Αυτό δεν το είχαμε δει πριν, αλλά το βλέπουμε τώρα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδούβελης, προσθέτοντας ότι οι επενδυτές βλέπουν ότι η οικονομία ανακάμπτει και σταθεροποιείται μετά από έξι χρόνια ύφεσης. «Οι επενδυτές πιστεύουν ότι θα πετύχουμε».

Όπως είπε ο κ. Χαρδούβελης η χώρα δεν πουλά μόνο μετοχές, αλλά εκτάσεις και εταιρείες. «Υπάρχει το ενδιαφέρον των κινέζων, και περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερο». Ο τουρισμός πηγαίνει καλά, σημείωσε και εκτίμησε ότι φέτος θα υπάρξει ανάπτυξη.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πιθανότητα νέου προγράμματος, σημείωσε ότι υπήρξαν και θετικά στοιχεία από αυτό, όπως το ότι πιέστηκε η χώρα να κάνει μεταρρυθμίσεις, αλλά πλέον η Ελλάδα προχωρά σε αυτό τον τομέα και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του ΟΟΣΑ στην πρόοδο σε αυτό το θέμα.

 

Από κάποιο σημείο και μετά αυτό πρέπει να γίνεται από την ίδια την χώρα σημείωσε ο κος Χαρδούβελης και επανέλαβε ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να ανήκουν στην κοινωνία και στηρίζονται από αυτή. Αυτό προϋποθέτει να βλέπουν οι πολίτες το όφελος.

 

Εκτίμησε ότι οι Έλληνες πλέον έχουν ωριμάσει και αποδέχονται τις μεταρρυθμίσεις, καθώς βλέπουν να γίνονται πράγματα όπως η μείωση των τιμών των φαρμάκων και το άνοιγμα καταστημάτων Κυριακές.

 

Έχουν συνδέσει τις δαπάνες του κράτους, όπως αυτές για τις συντάξεις και άλλους κοινωνικούς τομείς με τους φόρους. Τώρα ξέρουν ότι πρέπει να πληρώσουν για να έχουν αυτές τις παροχές, γεγονός που αποτελεί τεράστια “ωρίμανση” για ένα πληθυσμό που υπέφερε, κατέληξε  ο κ. Χαρδούβελης.

 

 

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Ξεκινά στις 12 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο- Τρεις Κυριακές ανοιχτά τα εμπορικά

Ξεκινάει την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την εορταστική περίοδο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *