«Οι δανειστές πάσαραν στον Τσίπρα τις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων»

Η κυβέρνηση μπορεί να λέει ότι η τρόικα και το μνημόνιο αποτελούν παρελθόν, όμως ο Αλέξης Μητρόπουλος συνεχίζει να εκφράζει τις διαφωνίες και τις αντιρρήσεις του στα όσα αποφασίστηκαν στις Βρυξέλλες και εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς δύο ρήτρες της συμφωνίας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ είπε πως η πρώτη ρήτρα αφορά στην αναγνώριση όλων των υποχρεώσεων από την προηγούμενη κυβέρνηση. «Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν μια άθλια δέσμευση», είπε και πρόσθεσε πως «πάσαραν στον Τσίπρα ό,τι έχουν δεμσευτεί οι προηγούμενοι».

Η δεύτερη αντίρρηση του κ. Μητρόπουλου αναφέρεται στη δέσμευση ότι όποια μονομερής κίνηση ακύρωσης νόμου διαρθρωτικού χαρακτήρα δεν μπορεί να την κάνει η κυβέρνηση.

Ο κ. Μητρόπουλος έκανε λόγο για «σκληρές δεσμεύσεις που είχαν λάβει οι δύο προηγούμενες κυβερνήσεις κυρίως αυτή του Παπαδήμου» ενώ εκτίμησε πως «το βαθύ σχέδιο του Σόιμπλε είναι να τρομοκρατήσει τον Νότο».

«Η τετράμηνη παράταση δεν πρέπει να έρθει στη Βουλή»

Ο κ. Μητρόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή η τετράμηνη σύμβαση. «Η τετραμηνη παράταση επειδή συνοδεύεται από τις ρήτρες εκχώρησης της κυριαρχίας δεν πρέπει να έρθει στη Βουλή» είπε ενώ πρόσθεσε πως το προσύμφωνο αυτό δεν είναι δεσμευτικό.

«Είχαμε νωπή εντολή, νέα κυβέρνηση, νέα ατζέντα, σθεναρή διαπραγμάτευση και δανειστές που γράφουν στα παπούτσια τους τη Δημοκρατία και τη λαϊκή εντολή», επισήμανε και πρόσθεσε πάντως πως «δεν υπάρχει σενάριο φυγής από το ευρώ».

Ο κ. Μητρόπουλος είπε πως η επαναφορά του κατώτατου μισθού πρέπει να γίνει άμεσα με νόμο γιατί είναι συμβολικού χαρακτήρα.

Σχετικά με την ΕΡΤ είπε πως με την επαναπρόσληψη των απολυμένων υπαλλήλων θα πρέπει να ισχύουν οι μισθοί που λάμβαναν όταν απολύθηκαν.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό είπε πως «τα ταμεία είναι σε δεινή θέση κυρίως λόγω PSI» και πρόσθεσε πως « πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένοι άμεσοι πόροι στα ταμεία». Επισήμανε επίσης πως «οι συντάξεις κύριες και επικουρικές δεν θα μειωθούν».

About kymaeditor

Check Also

Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου στην Αθήνα: Το μπόνους των 16.000 ευρώ για κάθε νεκρό και τα σχέδια για μαζικό χτύπημα

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι αρχές ασφαλείας στην Ελλάδα μετά τη σύλληψη δύο Πακιστανών που σχεδίαζαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *