Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Ελλάδας λένε «όχι» στη μεταφορά των Δικαστηρίων Πειραιά

Πανελλαδικό είναι πια το  «όχι» για τη μεταφορά των Δικαστηρίων Πειραιά στο Δήμο Ρέντη- Νικαίας. Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην επαπειλούμενη μετακίνηση των Δικαστηρίων και Δικαστικών Υπηρεσιών του Πειραιά σε χώρο εκτός των ορίων της πόλης και συγκεκριμένα στις παλιές «καπναποθήκες του Κεράνη» στην οδό Θηβών, στο Δήμο Ρέντη – Νίκαιας, ενέργεια που, σύμφωνα με το σκεπτικό, θα στερήσει ένα από τα εμβληματικά σημεία αναφοράς της  ιστορικής πόλης του Πειραιά.

Εκφράζει τη συμπαράστασή της στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και την Πειραιϊκή Κοινωνία, στηρίζοντας την θέση τους για την μεταστέγαση των Δικαστηρίων και Δικαστικών Υπηρεσιών του Πειραιά στο κέντρο της πόλης του Πειραιά και δη στο κτίριο της πρώην Ραλλείου Σχολής.

Η παραμονή των Δικαστηρίων και Δικαστικών Υπηρεσιών σε λειτουργικό σημείο του ιστού της πόλης, σύμφωνα με το σκεπτικό, θέτει τα θεμέλια της επιδιωκόμενης και αναγκαίας ανάπτυξης της και συνάδει με τη φυσιογνωμία της ως πρώτο λιμάνι της Χώρας και της Μεσογείου.

Για το λόγο δε αυτό, μετά την παραχώρηση της χρήσης του  ως άνω κτιρίου της πρώην Ραλλείου Σχολής από το Δήμο Πειραιά, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Ελληνικό Δημόσιο, θα υποστηριχθούν κάθε είδους ενέργειες για τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων και Δικαστικών Υπηρεσιών του Πειραιά στο παραπάνω κτίριο.

About kymaeditor

Check Also

Συνελήφθη αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που φέρεται να πυροβόλησε εναντίον του 16χρονου, στη διάρκεια καταδίωξης

Συνελήφθη αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που φέρεται να πυροβόλησε εναντίον του 16χρονου, τα ξημερώματα στη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *