“Οι εκλογές ανοίγουν ένα νέο διάδρομο προς το μέλλον”

Για την διενέργωεια των πρόωρων εκλογών αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Παναγιώτης Γεννηματάς.

Αναλυτικά το τι δήλωσε

“Η ταυτόχρονη σύμπτωση δύο ναυαγίων, ενός θαλάσσιου και ενός κυβερνητικού, σημαδεύουν το κλείσιμο μιας θλιβερής επταετούς περιόδου άγονης εθνικής ταλαιπωρίας. Η συγκυβέρνηση υπολειμμάτων από ένα ένοχο παρελθόν, σε πλήρη σύγχυση και αποσύνθεση από το περασμένο καλοκαίρι, ορρώδησε προ του βάρους των τελικών της ευθυνών και υπέβαλε στον ελληνικό λαό μια ύπουλη παραίτηση με το πρόσχημα της εκλογής νέου προέδρου της δημοκρατίας.

Είναι σε όλους σαφές ότι υπήρχε επάρκεια εξωκομματικών και υπερκομματικών προσωπικοτήτων που θα προσέφεραν τίμια και αξιοπρεπή διέξοδο στο τεχνητό αδιέξοδο της προεδρικής εκλογής, χωρίς περιττό διασυρμό των κοινοβουλευτικών θεσμών. Για μια ακόμη φορά επελέγη η οδός του εκβιασμού των ψηφοφόρων και της λαϊκής διαβουκόλησης με την μαζική διάχυση ψευδών που επιδιώκουν να θολώσουν τη λαϊκή νηφαλιότητα.

Ο ελληνικός λαός έχει και πάλι την ευκαιρία να εκφράσει ελεύθερα τις φοβίες του αλλά και την αγανάκτησή του. Θα δούμε τι τελικά θα επικρατήσει. Ασχέτως πάντως εκλογικού αποτελέσματος, το βέβαιο είναι ότι οι επικείμενες άμεσες εκλογές ανοίγουν ένα νέο διάδρομο προς το μέλλον που νέες δημιουργικές πολιτικές δυνάμεις καλούνται να διευρύνουν και αξιοποιήσουν”

About kymaeditor

Check Also

Τι έχει να περιμένει ο πολίτης από το επιτελικό Κράτος που πληρώνει;

Τί περιμένει ο πολίτης  από ένα επιτελικό κράτος που στελεχώνεται από ανίκανους, άεργους, φιλάρεσκους  και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *