«Οι εκλογές είναι πολλές φορές σωτήρια διαδικασία για τον λαό»

Οι εκλογές δεν πρέπει να αφορίζονται,  διεμήνυσε ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας το πρωί της Τρίτης ατο Mega. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι δεν ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας , είπε  ότι είναι λάθος που η χώρα έχει μπει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με αφορμή την προεδρολογία ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει το κόμμα του  κανένα Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Βλάπτει τη χώρα και την οικονομία μας. Αυτό τον καιρό παλεύω για την ολική επαναφορά της ΔΗΜΑΡ», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι την θέση του κόμματος θα αποφαιστεί και θα ανακοινωθεί μετά το συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 5 Οκτωβρίου.

«Δυστυχώς, η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει άμεση σχέση με τις κομματικές συναινέσεις, οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν, γι’ αυτό οι εκλογές δεν πρέπει να αφορίζονται», πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης, σημειώνοντας πως οι εκλογές είναι μερικές φορές μια «σωτήρια διαδικασία» για τον ελληνικό λαό.

Ωστόσο, όπως είπε, δεν συμμερίζεται όλον αυτό τον «ορυμαγδό» για το τι θα συμβεί αν γίνουν εκλογές, και τόνισε πως η χώρα πορεύεται με συγκεκριμένο πρόγραμμα, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν ήδη δύο-τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που έχουν δηλώσει με σαφήνεια ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Οι απόψεις αυτές θα συζητηθούν και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας», ανέφερε ο κ. Κουβέλης.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με μια ενδεχόμενη εκλογική σύμπραξη με το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι «η ΔΗΜΑΡ θα κρατήσει την οργανωτική και κομματική αυτοτέλειά της στις προσεχείς εκλογές».

About kymaeditor

Check Also

Πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά τον ανασχηματισμό

Η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *