Οι Ελληνικοί Σιδηρόδρομοι παρουσιάζονται μέσα από γραμματόσημα.

Όπως είχε ήδη ανακοινώσει προ καιρού το Πειραϊκό Κύμα,τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) εξέδωσαν  αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων με τίτλο «Σιδηρόδρομοι της Ελλάδας», αφιερωμένη στη διαχρονική παρουσία του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα, στην συμβολή του στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της χώρας και στην ιστορική του προσφορά κατά τα 150 χρόνια της λειτουργίας του.

Η παρουσίαση της αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων θα γίνει την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας της, Δευτέρα 30 Μαρτίου και ώρα 12.00 στο θέατρο – αμαξοστοιχία «Το Τρένο στο Ρουφ» (λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως, σιδηροδρομικός σταθμός Ρουφ), παρουσία των διοικήσεων των ΕΛΤΑ και του ΟΣΕ.

Γραμματόσημα 1

 

Η αναμνηστική σειρά «Σιδηρόδρομοι της Ελλάδας» αποτελείται από τέσσερα γραμματόσημα στα οποία απεικονίζονται τέσσερις από τις ιστορικότερες και πιο χαρακτηριστικές ατμάμαξες που λειτούργησαν ως κινητήριες μονάδες των τρένων για 100 περίπου χρόνια, μέχρι τη δεκαετία του 1970. Η σχεδίαση της σειράς πραγματοποιήθηκε από τη χαράκτρια των ΕΛΤΑ Μυρσίνη Βαρδοπούλου, με τη συμβολή του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου.

Γραμματόσημα 2

Όλα τα Φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το κεντρικό Φιλοτελικό κατάστημα (Λυκούργου 5 και Απελλού, Αθήνα) και από τα ταχυδρομικά καταστήματα, μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι Φ.Π.Η.Κ, τα φυλλαράκια, και τα τευχίδια αυτοκόλλητων γραμματοσήμων που θα αποσυρθούν στις 29 Μαρτίου 2016.

Οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν στο κεντρικό Φιλοτελικό κατάστημα τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα πρώτης ημέρας κυκλοφορίας, αρκεί να έχουν επικολλημένα γραμματόσημα της σειράς που να καλύπτουν την πρώτη μονάδα βάρους εσωτερικού, σήμερα 0,72 ευρώ.

Γραμματόσημα 3

 

About kymaeditor

Check Also

Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου στην Αθήνα: Το μπόνους των 16.000 ευρώ για κάθε νεκρό και τα σχέδια για μαζικό χτύπημα

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι αρχές ασφαλείας στην Ελλάδα μετά τη σύλληψη δύο Πακιστανών που σχεδίαζαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *