“Οι πολίτες αποτελούν τον κινητήριο μοχλό της νέας περιφερειακής διοίκησης”

Στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα η Ρένα Δούρου, όπου συμμετείχε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου σε ανοικτή συζήτηση με τους πολίτες. Το παρών στη διαβούλευση έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης. “Κάνουμε πράξη μια διοίκηση με τους πολίτες, από τους πολίτες, για τους πολίτες” τόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, η Ρ.Δούρου αφού χαιρέτισε την πρωτοβουλία των κατοίκων, υπογράμμισε την «ανάγκη μιας δημοκρατικής, συμμετοχικής λειτουργίας, με επίκεντρό της τους πολίτες με τα προβλήματά τους, τα παράπονά τους, τις απόψεις αλλά και τις προτάσεις τους», ενώ η ίδια τόνισε ότι «είμαστε στη θέση να κάνουμε πράξη το στόχο για μία νέα λειτουργία της Περιφέρειας, μια νέα λειτουργία του δημόσιου εργαλείου, του δημόσιου μηχανισμού, η οποία, μακριά από στεγανά, μακριά από αδιαφάνεια και από γραφειοκρατία, θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και της κοινωνίας».

Ακόμα η Περιφερειάρχης δήλωσε: «Οι πολίτες αποτελούν τον κινητήριο μοχλό, τη δύναμη της νέας περιφερειακής διοίκησης. Τη δύναμη που αντλούμε από τους πολίτες για να αντιμετωπίσουμε τις κάθε είδους απειλές. Την παραπληροφόρηση. Την κινδυνολογία των πρόθυμων’ ΜΜΕ».

Τι είπε ο Γιώργος Γαβρίλης

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, Γ.Γαβρίλης, επισήμανε ότι «αυτή η αδιαμεσολάβητη διαβούλευση σκοπό έχει να είναι ουσιαστική και όχι προσχηματική», ενώ τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «η Περιφέρεια αναγκάζεται να κινείται στα όρια της νομιμότητας εξαιτίας των μνημονιακών περιορισμών που επιβάλλει η κυβερνητική πολιτική».

Περιέγραψε τα πρώτα βήματα και τις αποφάσεις της νέας Περιφερειακής Αρχής, υπογραμμίζοντας ότι «με τις δράσεις της αμφισβητεί τα κατεστημένα χρόνων και για αυτό το λόγο επιχειρείται προσπάθεια αποδόμησής της από το σύστημα εξουσίας και τα καθεστωτικά ΜΜΕ».

Ο ίδιος έφερε το παράδειγμα της νέας πολιτικής της Περιφερειακής Αρχής στη διαχείριση των απορριμμάτων, στην οποία έχουν ανταποκριθεί θετικά σχεδόν όλοι οι Δήμαρχοι και η οποία έχει προκαλέσει την αντίδραση των συμφερόντων.

Κατόπιν, το λόγο πήραν οι πολίτες που απηύθυναν πληθώρα ερωτημάτων στην Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη, σχετικά με την καθημερινότητά τους, αλλά και τις λειτουργίες της Περιφέρειας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Αντιπεριφερειάρχες Νότιου Τομέα, Δυτικής Αττικής και Υποδομών, Χρήστος Καπάταης, Γιάννης Βασιλείου και Βασιλική Λάσκαρη – Κρασοπούλου.

About kymaeditor

Check Also

Ελληνική Λύση: Ερώτηση για τη βραχονησίδα Απόνησο του Αγκιστρίου

Η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης της Β’ Περιφέρειας Πειραιά , κ, Ασημακοπούλου Σοφία-Χάιδω κατέθεσε ΠΡΟΣ: …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *