«Οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψουν τη χώρα στα ελλείμματα»

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα του χρέους άσκησε ο Αντώνης Σαμαράς σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής». Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στο κόμμα της Κουμουνδούρου είπε πως «όποιος επιστρέφει τη χώρα στα ελλείμματα, δεν χτυπά τη λιτότητα» ενώ προτάσσει ως μείζον ζητούμενο για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την οριστική έξοδο από την κρίση την πολιτική και οικονομική σταθερότητα.

«Η μείωση του χρέους θα είναι αιχμή του δόρατος της κυβέρνησης για το επόμενο κύμα μεταρρυθμίσεων» τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρει, πως για την πολιτική σταθερότητα είναι κρίσιμες παράμετροι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή χωρίς πρόωρες εκλογές και χωρίς κίνδυνο ακυβερνησίας και να προχωρήσει απρόσκοπτα η Συνταγματική Αναθεώρηση που ξεκινά.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «χρειάζεται γενικότερη οικονομική σταθερότητα. Που σημαίνει, να πιστοποιηθεί η βιωσιμότητα του χρέους μας».

Αφού παραθέτει τα βήματα που έχουν γίνει ως τώρα για την απομείωση του χρέους και σημειώνει πως η Ελλάδα διεκδικεί «πρόσθετες ελαφρύνσεις» και προσθέτει: «Όποιος επιστρέφει τη χώρα στα ελλείμματα δεν χτυπά τη λιτότητα. Αναγκάζεται να δανειστεί από αυτούς τους οποίους εκβιάζει, να του κόψουν το χρέος. Δεν ζητάει απλώς νέα δανεικά. Ζητάει να του χαρίσουν λεφτά για να καλύψει τα νέα ελλείμματα που ο ίδιος δημιουργεί! Και δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που θα δεχόταν κάτι τέτοιο».

«Μία χώρα που δεν έχει βιώσιμο χρέος, δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές»
Ακόμα, διευκρινίζει ότι «μία χώρα που δεν έχει βιώσιμο χρέος, δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές», για να καταλήξει: «Όσοι έχουν τέτοια στο μυαλό τους, οδηγούν την Ελλάδα πίσω. Είτε στη χρεοκοπία που μόλις αποφύγαμε, είτε στην έξοδο από το ευρώ, που μόλις αποτρέψαμε».

Οι τέσσερις άξονες των επόμενων μεταρρυθμίσεων

Ακόμη, αναφερόμενος στο επόμενο κύμα μεταρρυθμίσεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, αναφέρεται σε τέσσερις συγκεκριμένους άξονες: Ταχύτερη απονομή Δικαιοσύνης, ανταποδοτικά έσοδα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με πρώτο τον ΕΝΦΙΑ, αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας και απλοποίηση και εξορθολογισμό του φορολογικού συστήματος, με σταδιακή μείωση φόρων.

About kymaeditor

Check Also

( Άλλη μία ) Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την οπαδική βία

Έκτακτη σύσκεψη θα συγκληθεί σήμερα, Σάββατο (9/12) στο Μέγαρο Μαξίμου, με θέμα την οπαδική βία, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *