Οι συνταξιούχοι πλοίαρχοι απαιτούν επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα.

Ψήφισμα με δέκα αιτήματα ενέκρινε η γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΣΠΕΝ) το οποίο απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρωθυπουργό, στην πρόεδρο της Βουλής και στους αρμόδιους υπουργούς.

Οι συνταξιούχοι πλοίαρχοι απαιτούν την επαναφορά των συντάξεών τους στα προ μνημονίων νόμιμα κεκτημένα, την επαναφορά του ΝΑΤ στο φυσικό του φορέα που είναι το υπουργείο Ναυτιλίας, τη διατήρηση της αυτοτέλειάς του και τη συνέχιση της απρόσκοπτης χρηματοδότησής του από τον κρατικό προϋπολογισμό των παροχών όλων των Ταμείων. Την επαναφορά των παροχών του Οίκου Ναύτου προς τους ναυτικούς και τις οικογένειές τους, ώστε ,όπως σημειώνουν,να σταματήσει η «απαράδεκτη και ταπεινωτική ταλαιπωρία των συναδέλφων τους για την προμήθεια των φαρμάκων τους από το ΕΟΠΥΥ».Την κατάργηση της ΚΥΑ 476-28/2/2012 με την οποία επήλθαν μειώσεις μεταξύ των άλλων 7% από το πρώτο ευρώ στις συντάξεις τους, κάτι που έγινε επιλεκτικά στους ναυτικούς και σε κανέναν άλλο κλάδο συνταξιούχων, όπως αναφέρουν.

Ζητούν επίσης την επαναλειτουργία του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ) για τους Έλληνες ναυτικούς εν ενεργεία και συνταξιούχους και αξιοποίησή του αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε. Την αξιοποίηση και υπεράσπιση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του ΝΑΤ και των εποπτευομένων από το Ταμείο Οργανισμών. Την συμμετοχή των συνταξιούχων πλοιάρχων στα διοικητικά συμβούλια του ΝΑΤ και Οίκο Ναύτου. Την άμεση κατάργηση της υπουργικής απόφασης Βαρβιτσιώτη του 2013 που κατάργησε την έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους συνταξιούχους ναυτικούς.

About kymaeditor

Check Also

Πειραιάς: Με καθυστέρηση ο απόπλους των πρωινών πλοίων λόγω ανέμων

Με καθυστέρηση αναχώρησαν  τα πλοία που είχαν προγραμματισμένο απόπλου σήμερα νωρίς το πρωί από το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *