Οκτώ χρόνια κάθειρξης στο Πειραιώτη γιατρό Βασίλη Τζιγγούνη

Οκτώ χρόνια κάθειρξης επέβαλε το Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών στον πρώην καθηγητή Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών Βασίλη Τζιγγούνη ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για την γνωστή υπόθεση με τις πλαστές συνταγές.

Ο κ. Τζιγγούνης είχε καταδικαστεί στο πρώτο εφετείο σε 10,5 έτη φυλάκισης για συνέργεια σε απάτη. Είχε φυλακισθεί, όμως το 2012 έκανε αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο η οποία έγινε δεκτή και αποφυλακίσθηκε. Το Πενταμελές Εφετείο συνεδρίασε για δεύτερη φορά και τον καταδίκασε εκ νέου αλλά σε 8 χρόνια φυλάκιση.

Ο κ. Τζιγγούνης ηλικίας πλέον 71 ετών οδηγήθηκε στις φυλακές για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής των 8 ετών που του επεβλήθη. Από την πρώτη του ποινή είχε εκτίσει 26 μήνες φυλάκισης. Όμως είναι σίγουρο πως θα κάνει αίτηση αποφυλάκισης καθώς έχει περάσει το 70ό έτος της ηλικίας του.

Το βέβαιο είναι ότι θα παραμείνει μεν στις φυλακές, αλλά παραμένει άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα. Να υπενθυμίσουμε πως για την ίδια υπόθεση κρατείται στις φυλακές και ο βοηθός του καθηγητή, Θανάσης Παπάς, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13,5 ετών.

About kymaeditor

Check Also

Χαρτογράφηση των υπεραιωνόβιων δέντρων στα νησιά της Δωδεκανήσου

Ολοκληρώθηκε η έρευνα που διεξήγαγε η διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *