ΟΛΘ: Λιμάνι αφετηρίας για την κρουαζιέρα η Θεσσαλονίκη.

Στόχο να αναδείξει τη Θεσσαλονίκη σε λιμάνι αφετηρίας για την κρουαζιέρα, έθεσε  ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μακρής, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην 80η ΔΕΘ.

«Από τις επαφές που είχαμε με εκπροσώπους εταιρειών κρουαζιέρας, καθώς και με ναυτιλιακούς πράκτορες που εκπροσωπούν αντίστοιχες εταιρείες στην Ελλάδα διαπιστώσαμε την ανάγκη να υπάρξει συστηματική και συντονισμένη προσπάθεια όλων των φορέων της πόλης, έτσι ώστε να ενισχύσουμε τον τομέα της κρουαζιέρας, ο οποίος έχει μεγάλη δυναμική και μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην οικονομία και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής» υποστήριξε χαρακτηριστικά, ο κ. Μακρής.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι «ένα σημαντικό εργαλείο είναι το Συμβούλιο Φορέων του Λιμένος, το οποίο θα αξιοποιήσουμε προκειμένου να οριοθετηθούν οι στόχοι, να τεθούν προτεραιότητες και να προσδιοριστούν οι τρόποι με τους οποίους θα επιτύχουμε να προσελκύσουμε τις μεγάλες εταιρίες κρουαζιέρας για το 2017».

Άμεσος στόχος, κατέληξε, είναι η διασφάλιση της ανοδικής πορείας της κρουαζιέρας, ενώ στους σχεδιασμούς μας είναι να εξελιχθεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε λιμάνι – αφετηρία κρουαζιέρας.

About kymaeditor

Check Also

Ελαφρά πρόσκρουση Φ/Γ πλοίου στο λιμάνι του Κερατσινίου

Τις πρωινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *