Ολική επιστροφή Γ. Παπανδρέου στην πολιτική- Απηύθυνε προσκλητήριο για νέο κόμμα

 Oλική επιστροφή στην πολιτική ετοιμάζει ο Γιώργος Παπανδρέου, αν λάβουμε υπόψη μας τα όσα είπε το βράδυ της Παρασκευής από το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου βρέθηκε εκεί για  εγκαίνια της έκθεσης για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός απηύθυνε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, προσκλητήριο για νέο κόμμα,  μίλησε για την ανάγκη ανασυγκρότησης του σοσιαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα, «κάρφωσε» τον Ευάγγελο Βενιζέλο, υπερασπίστηκε των επιλογών του το 2010 ενώ πρότεινε τη διεξαγωγή διεθνούς συνεδρίου για το χρέος με όλα τα «φωτεινά» μυαλά του κόσμου.

«Ας ξαναβρεθούμε», δήλωσε αρχικά  και τόνισε ότι αυτός ο πολιτικός χώρος είναι η λύση του τόπου. «Ο σοσιαλισμός μπορεί να ελιχθεί και να βοηθήσει τη χώρα. Αυτός είναι ο πόλος που μπορεί να γίνει κυρίαρχος. Δεν αξίζει σε αυτό το χώρο να μπαίνουν δεξιές και αριστερές πρακτικές. Εμείς μπορούμε. Ας ξαναβρεθούμε. Είμαστε πολλοί, πάρα πολλοί που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες. Αξίες που θα ενώσουν και δεν θα διχάζουν τον λαό. Μπορούμε να το κάνουμε. Σας καλώ να πάρετε στα χέρια σας αυτή την υπόθεση. Ας αποφασίσουμε όλοι μαζί τι κίνημα θέλουμε τι κίνημα έχει ανάγκη ο τόπος. Να γίνουμε εμείς η αλλαγή που οραματιζόμαστε ξανά».

«Αν είχε γίνει τότε το δημοψήφισμα θα είχαμε περάσει ήδη τον κάβο»

Την ίδια ώρα ο κ. Παπανδρέου κατά την ομιλία του στο ξενοδοχείο του Ατλαντίς όπου και εγκαινιάστηκε η έκθεση «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» για τον Ανδρέα Παπανδρέου αναφέρθηκε στις δικές του αλήθειες για το 2010 ενώ υπογράμμισε για μία ακόμα φορά ότι «αν είχε γίνει τότε το δημοψήφισμα θα είχαμε περάσει ήδη τον κάβο».

 

Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις κυβερνητικές συμμαχίες και συναινέσεις λέγοντας «ναι στις συναινέσεις αλλά για να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο, να ενδυναμώσουμε την εξωτερική πολιτική όχι για να μείνουμε στα ίδια και να μοιράσουμε καρέκλες».

Ανάγκη μιας προοδευτικής διακυβέρνησης

Μίλησε ακόμη για ανάγκη μιας προοδευτικής διακυβέρνησης: «Πράγματι ανησυχώ. Ελάχιστοι αποφασίζουν, ουδείς ενημερώνει. Το ζητούμενο είναι η στοιχειώδης εθνική συνεννόηση για να πάμε μπροστά» είπε με έμφαση και έκανε λόγο για οπισθοδρόμηση παντού.

 

Οι προτάσεις για το χρέος

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του κατέθεσε και δύο προτάσεις για το πώς μπορεί να επιτευχθεί η διαχείριση του χρέους.

Η πρώτη ήταν να καθίσουν τα κόμματα σ’ ένα τραπέζι και να συζητήσουν χωρίς μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις με μόνο στόχο την εθνική στρατηγική.

Η δεύτερη ήταν να διοργανωθεί ένα διεθνές συνέδριο στο οποίο θα πάρουν μέρος όλα τα «φωτεινά» μυαλά του κόσμου με αντικείμενο την κατάθεση και επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων διαχείρισης χρέους.

Επίθεση σε Βενιζέλο

Στο απυρόβλητο δεν άφησε ούτε τον Ευ. Βενιζέλο τον οποίο εμμέσως κατηγόρησε εμμέσως για άρνηση υπεράσπισης της διετούς κυβερνητικής θητείας του. «Όταν κάποια στιγμή διαβούμε το κάβο, αυτό θα οφείλεται στις θυσίες των Ελλήνων και σ΄ αυτό το κίνημα μας που δεν το έβαλε στα ποδιά λέγοντας πως έκανε το χρέος προς την πατρίδα αν και μερικοί στο κίνημα μας ντρέπονται και δυσκολεύονται να το αναγνωρίσουν, ντρέπονται να το υπερασπιστούν, να το αναγνωρίσουν» είπε χαρακτηριστικά.

 

About kymaeditor

Check Also

ΣΥΡΙΖΑ: Οδηγίες για τις εκλογές της Κυριακής

Τις οδηγίες για την εκλογή της Κυριακής έδωσε με ανακοίνωσή της η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *