Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 44ης Γενικής Συνέλευσης Μεσογειακής Ένωσης Λιμένων Κρουαζιέρας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 44ης Γενικής Συνέλευσης Μεσογειακής Ένωσης Λιμένων Κρουαζιέρας (MedCruise), στο λιμάνι της Καστιγιόν της Ισπανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΛΠ.

Στη συνέλευση συμμετείχαν εκτός από τις διοικήσεις των λιμένων, εξέχοντες εκπρόσωποι από τη ναυτιλιακή και λιμενική βιομηχανία, καθώς και εκπρόσωποι όλων των εταιρειών κρουαζιέρας.

Συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη βιομηχανία της κρουαζιέρας καθώς και οι προοπτικές της. Ανάμεσα στα θέματα που εξετάστηκαν ήταν η αειφόρος ανάπτυξη, η δημιουργία «πράσινων λιμένων κρουαζιέρας», η εφαρμογή καινοτόμων λύσεων και πρακτικών, η ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας κ.α. Όπως σχολίασε ο Πρόεδρος της MedCruise και Γενικός Διευθυντής του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Σταύρος Χατζάκος: «η συνεργασία μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική όταν τα λιμάνια της Μεσογείου και των γειτονικών θαλασσών δρουν συλλογικά μέσω της MedCruise».

Σημειώνεται ότι η MedCruise εκπροσωπεί περισσότερα από 100 λιμάνια της Μεσογείου και των γειτονικών θαλασσών (Μαύρη Θάλασσα και Ερυθρά Θάλασσα).

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης η Ένωση καλωσόρισε τρία νέα μέλη, δηλαδή τα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης, του Τάραντα και της Τραπεζούντας, καθώς και δύο νέα συνδεδεμένα μέρη, δηλαδή τα λιμάνια Allegra από το Μαυροβούνιο και την ένωση λιμένων B & A της Δανίας.

Όπως είναι γνωστό η Γ.Σ. της MedCruise έχει εκλέξει το 2012 ως Πρόεδρο της τον κ. Σταύρο Χατζάκο, η δε έδρα της έχει μεταφερθεί από τη Βαρκελώνη στον Πειραιά.

About kymaeditor

Check Also

Διακοπή διέλευσης πλοίων από τη διώρυγα της Κορίνθου

Από το Λιμεναρχείο της Κορίνθου ανακοινώνεται η διακοπή των διελεύσεων των πλοίων από τη Διώρυγα, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *