Ολοκληρώθηκε ο κύκλος διαλέξεων “Μιλάμε για Θέατρο” στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Με την πραγματοποίηση της διάλεξης «Η ζωγραφική αυλαία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά- Αι νύμφαι ακούουσαι τον Ορφέα» με εισηγητή τον Κώστα Κουρμουλάκη, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη ο κύκλος διαλέξεων «Μιλάμε για θέατρο» που οργάνωσε το Τμήμα Θεάτρων και Κινηματογράφων στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, στο πλαίσιο των «Δράσεων Πολιτισμού 2015» της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά.


Την διάλεξη προλόγισαν η Ευαγγελία Μπαφούνη, δ/ντρια Πολιτισμού και ο Νίκος Διαμαντής, καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου. Παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία για την αυλαία και τον Θεόδωρο Αρμενόπουλο που τη φιλοτέχνησε, ενώ μετά την ομιλία, το κοινό είχε την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά το μοναδικό αυτό έργο τέχνης, στο χώρο που συντηρείται.

Θυμίζουμε ότι οι διαλέξεις που προηγήθηκαν ήταν : «Ο Δημήτρης Πικιώνης, η Μαρίκα Κοτοπούλη και το θέατρο» με εισηγήτρια την Παναγιώτα Κωνσταντινάκου, «Μπερνάρ-Μαρί Κολτέζ: Η πάλη των κοινοτήτων. Βία, επιθυμία, ευθύνη.» με εισηγήτρια την Ολυμπία Γλυκιώτη, «Η Λιλά λέει, Ένα (θεατρικό) κείμενο για τα παρισινά γκέτο: αφορμή για στοχασμό πάνω στις αποτρόπαιες συνθήκες που υιοθετεί ο νέο –αποικιοκρατισμός» με εισηγήτρια την Ελένη Κουτσιλαίου

Τις διαλέξεις, παρακολούθησαν μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και πλήθος κόσμου που εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του για τα θεατρικά πράγματα και το μέλλον του θεάτρου στην πόλη μας.
Θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος ομιλιών που θα ανακοινωθεί σύντομα.

 

About kymaeditor

Check Also

Η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά τη Μαρία Κάλλας

Καθώς το 2023 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, η Εθνική Λυρική …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *