ΟΟΣΑ: Στην Ελλάδα η ταχύτερη περικοπή κοινωνικών δαπανών

Το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης κοινωνικών δαπανών στις χώρες- μέλη του ΟΟΣΑ έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, οι ΗΠΑ δαπανούν περισσότερα απ’ ότι ο Καναδάς, η Γερμανία δαπανά περισσότερα από την Ελλάδα, ενώ η Νορβηγία είναι η πιο… τσιγκούνα της Ευρώπης. Τις κορυφαίες θέσεις στην Ευρώπη σε δαπάνες κατέχουν η Γαλλία, το Βέλγιο, η Φινλανδία και η Δανία.

Τα δεδομένα του Οργανισμού παρακολουθούν τις κρατικές δαπάνες τη δημόσια υγεία, τις συντάξεις και άλλες μορφές κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και τις ιδιωτικές μορφές κοινωνιών δαπανών όπως οι ομαδικές ασφαλίσεις υγείας και οι μη-κρατικές συντάξεις.
Όπως προκύπτει από την έκθεση του Οργανισμού, ορισμένες χώρες μείωσαν δραστικά τις κοινωνικές τους δαπάνες, ιδιαίτερα στην Εσθονία, την Ιρλανδία, την Ουγγαρία, την Ελλάδα, τον Καναδά, τη Βρετανία και τη Γερμανία.
Ο ΟΟΣΑ σημειώνει πως η Ελλάδα μείωσε το ποσοστό των κοινωνιών δαπανών κατά σχεδόν 2 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ μέσα σε δυο χρόνια (από το 2012), καταγράφοντας την ταχύτερη μείωση δαπανών από όλες τις χώρες που εξετάστηκαν.
Μόνο η Ουγγαρία έχει μειώσει το ποσό των δαπανών σε επίπεδο χαμηλότερο αυτών του 2007, ενώ Καναδάς, Γερμανία, Ισραήλ και Πολωνία κινούνται γύρω στα επίπεδα του 2007.

About kymaeditor

Check Also

Πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 10 έως 14 Ιουνίου

Κατά την περίοδο 10 έως 14 Ιουνίου, θα καταβληθούν 82.586.132 ευρώ σε 60.418 δικαιούχους, στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *