Οριστικά εκτός ΔΗΜΑΡ ο Λυκούδης – Έστειλε επιστολή ανεξαρτητοποίησής του

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης. Ο Σπύρος Λυκούδης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη,  ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τη ΔΗΜΑΡ.

Στην επιστολή του ο κ. Λυκούδης αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, με την επιστολή του αυτή θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι από σήμερα (σ.σ Τρίτη) δεν ανήκω στην ΚΟ της Δημοκρατικής Αριστεράς και παραμένω ως ανεξάρτητος βουλευτής.

Με εκτίμηση

Σπύρος Λυκούδης»

Τι απάντησε η ΔΗΜΑΡ

Σχολιάζοντας την κίνηση του Σπύρου Λυκούδη, η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «πρόκειται για την τελευταία πράξη μιας προαναγγελθείσας ρήξης, που επελέγη σε πείσμα κάθε έννοιας συλλογικότητας και δημοκρατικών διαδικασιών».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ  σχολίασε ότι «παρά τη προτροπή της μεγάλης πλειοψηφίας των στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς και του προέδρου της προς τα μέλη της «Μεταρρυθμιστικής τάσης» να αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους και να συμμετάσχουν στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος, οι συγκεκριμένοι σύντροφοι εμμένουν στη γραμμή της αποχώρησης». 

Και σημειώνει «στα δημοκρατικά κόμματα ο μόνος τρόπος επίλυσης των πολιτικών διαφωνιών παραμένει η προσφυγή στη βάση και ο σεβασμός του κανόνα της πλειοψηφίας. Η Δημοκρατική Αριστερά, τα μέλη και τα στελέχη της, έχοντας πλήρη συνείδηση της σημασίας των στιγμών, προσέρχονται στο τρίτο συνέδριο του κόμματος, με την πεποίθηση ότι ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της ανανεωτικής Αριστεράς θα γυρίσει σελίδα, θα ανακτήσει την δυναμική του και θα προσδιορίσει τις εξελίξεις».

About kymaeditor

Check Also

Αποκαταστάθηκε μερικώς η κυκλοφορία στην νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου

Αποκαταστάθηκε μερικώς η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Αθηνών -Κορίνθου από τον κόμβο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *