Οριστικά στο “σκαμνί” 32 άτομα για τις μίζες των υποβρυχίων επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου

Οριστικά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν για για την υπόθεση «διακίνησης μαύρου χρήματος κατά το διάστημα της προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων» επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου οι 32 κατηγορούμενοι, μετά την επικύρωση από τον Άρειο Πάγο του βουλεύματος για την παραπομπή τους.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους θα είναι άλλοτε στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου, επιχειρηματίες και εφοπλιστές.

Την αναίρεση του βουλεύματος είχε ζητήσει από την πλευρά των κατηγορουμένων ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός, αλλά συνάντησε την άρνηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη ο οποίος δεν έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης.

Έτσι οριστικά με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται να δικαστούν ο εφοπλιστής Μιχαήλ Ματαντός, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας, τα τραπεζικά στελέχη Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ και Φάνης Λυγινός, ο μεσάζων Παναγιώτης Ευσταθίου, ο νομικός Σπύρος Μεταξάς, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Μπέλτσιος, ο Παύλος Νικολαΐδης, ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο πρώην γενικό γραμματέα Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός, ο άλλοτε συνεργάτης του Μ. Ματαντού, Αντώνης Χάγιας, καθώς και ο Γιώργος Νικολάου και Πάνος Γερμανός της γνωστής εταιρείας «Γερμανός».

Στο βούλευμα γίνεται εκτενής αναφορά στη σύμβαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τη γερμανική HDW-Ferrostaal και τις αδιαφανείς πληρωμές που φέρεται να πραγματοποιήθηκαν για την επίτευξή της.

Οι 32 θα δικαστούν κατά περίπτωση για πράξεις δωροδοκίας, δωροληψίας, απιστίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ οι κατηγορίες σε κάποιες περιπτώσεις αποδίδονται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Οι 32 κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται σε διακίνηση και απόκρυψη ποσού, που όπως όλα δείχνουν, ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

About kymaeditor

Check Also

Συγκατάθεση (consent) μέσω του Gov.gr Wallet θα δίνουν οι πολίτες για την ολοκλήρωση διαδικασιών

Με στόχο τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, την εύκολη και φιλική εξυπηρέτηση των πολιτών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *