‘Ορφέας στον Άδη’ από την Εθνική Λυρική Σκηνή με ελεύθερη είσοδο.

Την ανοιχτή δοκιμή τους στην οπερέτα «Ορφέας στον ‘Αδη» του Ζακ Όφενμπαχ, παρουσιάζουν οι νέοι καλλιτέχνες-φοιτητές του Στούντιο Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στις 15 και 16 Ιουλίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία του Στέφαν Γκραίγκλερ, είναι το πρώτο στάδιο μιας παρουσίασης του έργου, που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί κατά την επόμενη καλλιτεχνική περίοδο από την ΕΛΣ. Τη μουσική διδασκαλία και τη μουσική διεύθυνση έχει ο υπεύθυνος σπουδών του Στούντιο Όπερας, Νίκος Βασιλείου.

Από τις πιο σπουδαία έργα  του Όφενμπαχ, «Ο Ορφέας στον ‘Αδη» αποτελεί την πρώτη ενασχόληση του Όφενμπαχ με την ελληνική μυθολογία. Καθώς παρουσιάζει τους Ολύμπιους θεούς σαν ασύδοτους γλεντζέδες του Παρισιού του 19ου αιώνα, σχολιάζοντας τα ήθη και την ανηθικότητα της άρχουσας τάξης και της αριστοκρατίας.

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο Παρίσι το 1858 και «η ιλαρή αυτή σάτιρα της κοινωνίας της εποχής, που επικεντρωνόταν στον αυτοκράτορα και την Αυλή του, στην ουσία έβαλε τις βάσεις ενός νέου κωμικού είδους χάρη στο βιτριολικό κείμενο και την εκρηκτικά ρυθμική και μελωδική μουσική της» σχολιάζει το σχετικό δελτίο τύπου της ΕΛΣ.

About kymaeditor

Check Also

Ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο , αύριο

Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τους ιστορικούς τόπους, τα μνημεία και τα μουσεία τα οποία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *