ΟΤΕ: Στα €223,8 εκατ. τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη

 Συνεχίζει την κερδοφορία του ο ΟΤΕ αφού ο Όμιλος, για το τρίτο τρίμηνο του 2014, παρουσίασε αύξηση στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη κατά 17,9.  Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 223,8 εκατ. ευρώ από τα 189,9 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2013.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 194,2 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 2,9 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, σε επίπεδο τριμήνου, τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε 94,2 εκατ. ευρώ το γ’ τρίμηνο του 2014, αυξημένα κατά 24,3% σε σχέση με 75,8 εκατ. ευρώ το γ’ τρίμηνο του 2013.

Ο προσαρμοσμένος καθαρός δανεισμός του Ομίλου διαμορφώθηκε σε 1,4 δισ. ευρώ στις 30 Σεπτεμβρίου 2014, μειωμένος κατά 14,3% σε σχέση με τις 30 Σεπτεμβρίου του 2013. Ο προσαρμοσμένος καθαρός δανεισμός διαμορφώθηκε σε 1 φορά το προσαρμοσμένο ετήσιο ΕΒΙTDA του Ομίλου.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2014, ο Όμιλος κατείχε 4,2 εκατ. ευρώ σε βραχυπρόθεσμα περιουσιακά στοιχεία υψηλής ρευστότητας, τα οποία περιλαμβάνονται στα Λοιπά Χρηματοοικονομικά Περιουσιακά Στοιχεία.

Τι δήλωσε ο Μιχάλης Τσαμάζ

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Mιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε: «Οι επιδόσεις μας στην Ελλάδα συνεχίζουν να σταθεροποιούνται, κάτι που αντανακλάται στα έσοδά μας. Στη σταθερή τηλεφωνία, οι υπηρεσίες ευρυζωνικότητας και τηλεόρασης σημειώνουν ισχυρά αποτελέσματα, ενώ στην κινητή τα έσοδα από υπηρεσίες επιδεικνύουν ανθεκτικότητα.

Οι επιδόσεις αυτές αντιστάθμισαν μερικώς τα χαμηλότερα έσοδα στις διεθνείς μας δραστηριότητες στην κινητή τηλεφωνία, που επηρεάστηκαν από τη μείωση των τελών τερματισμού και τον έντονο ανταγωνισμό. Χάρη στη σταθερή μας προσπάθεια για συγκράτηση του κόστους, ενισχύσαμε δυναμικά την κερδοφορία EBITDA και τα καθαρά μας κέρδη, ενώ αυξήσαμε τις λειτουργικές και ελεύθερες ταμειακές μας ροές.

Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: «Συγκριτικό μας πλεονέκτημα είναι η εμπειρία που παρέχουμε στους πελάτες μας. Γι’ αυτό συνεχίσαμε να επενδύουμε δυναμικά, χτίζοντας τα ταχύτερα και πιο αξιόπιστα δίκτυα σε σταθερή και κινητή, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες μας και εμπλουτίζοντας το περιεχόμενο που παρέχουμε στους πελάτες τηλεόρασης. Ταυτόχρονα, βελτιώσαμε περαιτέρω τα οικονομικά μας μεγέθη, καθιστώντας τον Όμιλο έναν από τους ισχυρότερους και πιο υγιείς παρόχους στην Ευρώπη.

Σε ένα περιβάλλον που παραμένει αντίξοο, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε το στόχο που έχουμε θέσει για ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους €500 εκατ. για το 2014 και ότι θα συνεχίσουμε να καταγράφουμε ισχυρή κερδοφορία και ταμειακές ροές τόσο μέχρι το τέλος της χρονιάς, όσο και το 2015».

 

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Ξεκινούν οι αιτήσεις για αμειβόμενη μαθητεία στις 7 Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Τουρισμού-Φιλοξενίας της ΔΥΠΑ

Ξεκινάει σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουλίου, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητριών και μαθητών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *