Ο Άγγελος Λάσκαρης τα «τσέπωσε» χοντρά με αμαρτωλή ΜΚΟ- Να χαίρετε τον συνεργάτη του ο κ. Αρβανιτόπουλος

Τρελό “πάρτι” με τις ΜΚΟ έγινε στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια και πολλά εκατομμύρια ευρώ  που σκορπίστηκαν,  καταχρέωσαν την Ελλάδα.Με βάση τα στοιχεία που έχουν στείλει τα Υπουργεία για τις επιχορηγούμενες ΜΚΟ τα ποσά που έχουν διατεθεί ξεπερνούν τα 100.000.000 ευρώ  όμως το ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο γιατί πολλά Υπουργεία δεν έστειλαν έγγραφα για φορείς που έχουν χρηματοδοτήσει».

Πολλοί πρόσωπα ήταν (και είναι) αυτά που εμπλέκονταν σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ως υπεύθυνοι κάποιων εξ αυτών που κατασπατάλησαν δημόσιο χρήμα.    Ένα μάλιστα πρόσωπο που πήρε αρκετά… ευρώ για προγράμματα  βρίσκεται στο πλευρό του πρώην υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ως σύμβουλος. Πρόκειται για τον κ. Άγγελο Λάσκαρη. Πρόκειται για άνθρωπο , ο οποίος συμμετείχε και ηγείτο  σε ΜΚΟ , σε μία  εκ των πιο «χρυσοφόρων» Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων των τελευταίων 10 ετών αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ , έλαβε περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ.

Γενικός κουμανταδόρος  ο Άγγελος Λάσκαρης– Επικεφαλής της ΜΚΟ «Ευρωπαϊκή Προοπτική»

Ο εξ απορρήτων συνεργάτης , συντονιστής και διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Λάσκαρης ήταν επικεφαλής (και υπεύθυνος επικοινωνίας) της  ΜΚΟ «Ευρωπαϊκή Προοπτική», μιας εκ των πιο «χρυσοφόρων» οργανώσεων των τελευταίων 10 ετών με έδρα την Νέα Ιωνία (Ικαρίας 14) καθώς, μόνο την τριετία 2005-2007 -επί υφυπουργίας κ. Στυλιανίδη- έλαβε περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Άγγελος Λάσκαρης είναι το «δεξί χέρι» του πρώην υπουργού Παιδείας, ο βασικός του… προπαγανδιστής και ο άνθρωπος από τον οποίο περνούσαν  όλα τα θέματα του υπουργείου πριν καν φτάσουν στον ίδιο τον κ. Αρβανιτόπουλο.

Άνθρωποι που τον γνωρίζουν λένε πως πρόκειται για εργασιομανή, με έντονο επαγγελματισμό, και πως χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του πρώην υπουργού, τον οποίο μπορεί να επηρεάσει για οποιοδήποτε θέμα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως τον εξουσιοδοτεί να εμφανίζεται σε «θέματα που χρειάζονται ευαίσθητη διαχείριση ακόμη και από τον ίδιο τον υπουργό».
«Όποιο θέμα ξεκινάει από τον Λάσκαρη θα φτάσει μέχρι τέλους. Έτσι έγινε και με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Όταν η τρόικα ζήτησε μεταρρυθμίσεις, ο Άγγελος τις σχεδίασε»  λένε αξιόπιστες πηγές. Η σχέση με τους στενούς συνεργάτες του είναι αρκετά καλή, ωστόσο είναι ιδιαίτερα νευρικός και απότομος με ορισμένους από αυτούς, καθώς «λεπτά» θέματα, όπως αυτό των πανεπιστημίων και της διαθεσιμότητας των καθηγητών, τα οποία άπτονταν  της σκληρής πολιτικής γραμμής του ίδιου του υπουργού, «πέρασαν» από τα χέρια του.

 

 

About kymaeditor

Check Also

Γοργοπόταμος: 80 χρόνια από τότε που άλλαξε η ιστορία

Με την καθιερωμένη εκδήλωση στη γέφυρα του Γοργοπόταμου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *