«Ο Άνθρωπος από τις 9 Διαστάσεις» στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

«Ο Άνθρωπος από τις 9 Διαστάσεις», ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για τη Θεωρία των Πάντων, θα παρουσιασθεί για μία και μόνο μέρα, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, στο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Πρόκειται για μία εντυπωσιακή ψηφιακή παραγωγή του Miraikan, του Εθνικού Μουσείου Αναδυομένων Επιστημών και Καινοτομίας της Ιαπωνίας, που έχει ήδη αποσπάσει το βραβείο «Καλύτερης εκπαιδευτικής παραγωγής» από το Διεθνή Οργανισμό Πλανηταρίων (IPS – International Planetarium Society) στο φεστιβάλ του Μπρνο στην Τσεχία, καθώς και το βραβείο «Καλύτερης πρακτικής» από το Advanced Imaging Society στην Ιαπωνία.

Η «Θεωρία των Πάντων» είναι ο απώτερος στόχος της Φυσικής να περιγράψει τα βασικά δομικά συστατικά της ύλης και τις θεμελιώδεις δυνάμεις της φύσης με μία ενιαία συνεπή θεωρία. «Ο Άνθρωπος από τις 9 Διαστάσεις» συνδυάζει ζωντανές σκηνές δράσης, εντυπωσιακά γραφικά και τις πλέον σύγχρονες τεχνικές οπτικοποίησης των επιστημονικών δεδομένων, προκειμένου να ξεναγήσει τους θεατές στον κόσμο της θεωρητικής φυσικής, των παλλόμενων χορδών και των κρυφών διαστάσεων, με έναν τρόπο που δεν έχετε δει ξανά.

Για την οπτικοποίηση των επιστημονικών δεδομένων χρησιμοποιήθηκε το πλέον έγκυρο πρόγραμμα προσομοίωσης του Σύμπαντος, το Ιllustris project, που δημιουργήθηκε από ομάδα επιστημόνων των πανεπιστημίων Χάρβαρντ, ΜΙΤ και Κέμπριτζ.

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις (ώρα 18:30 και 20:00), με ελεύθερη είσοδο. Απαραίτητα είναι μόνο τα δελτία εισόδου, η διάθεση των οποίων θα πραγματοποιηθεί στο ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 και έως εξάντλησης των διαθέσιμων θέσεων. Προτείνεται για παιδιά δέκα ετών και άνω, καθώς και για ενηλίκους.

About kymaeditor

Check Also

Αναβαθμίζονται οι δυνατότητες της Ελλάδας στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Τις δυνατότητες της χώρας στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών ενισχύει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μέσω της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *