Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε την Τετάρτη τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα αναφορικά με τις καταγγελίες της Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού ΤαμείουΚριστίν Λαγκάρντ και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ότι δέχθηκαν απειλές κατά της ζωής τους.
Την Τρίτη έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου απέστειλε επιστολή στη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ με την οποία ζήτησε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αναφορές της, κατά τη διάρκεια συνέντευξης της στους Financial Times, για απειλές κατά της ζωής της, όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.
Ο κ. Αθανασίου ζήτησε πρόσθετα στοιχεία από την κυρία Λαγκάρντ προκειμένου οι ελληνικές αρχές να προχωρήσουν σε νόμιμες ενέργειες.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στους Financial Times: «Καλύτερα να μην πω πολλά, γιατί, όπως ξέρετε, στο παρελθόν όταν μίλησα για τους Έλληνες και τους φόρους τους, έλαβα απειλές για τη ζωή μου και αναγκαστήκαμε να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφαλείας. Αλλά πληρώνει στα αλήθεια τους φόρους του ο ναυτιλιακός τομέας. Οι άλλοι; Δεν νομίζω».