Φωτογραφία αρχείου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα της γέφυρας Κοράκου στην Κοιλάδα του Αχελώου. Την ανακατασκευή της Γέφυρας Κοράκου στην Κοιλάδα του Αχελώου ζητά με παρέμβασή της η Γερμανίδα Doris PACK, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αφορμή τα 65 χρόνια από την ανατίναξη και τα 500 από την κατασκευή της, Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Ο Αν. Ταγιάνι στηρίζει την ανακατασκευή της γέφυρας Κοράκου .

Την ανάπλαση και ανακατασκευή της ιστορικής γέφυρας Κοράκου καθώς και τις αναπτυξιακές προοπτικές της Κοιλάδας του Αχελώου, στηρίζει με δήλωσή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, με αφορμή τα 502 χρόνια από την κατασκευή και τα 68 από την ανατίναξή της

«Τη στιγμή που παλαιές και νέες διχόνοιες αμφισβητούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα απτά σύμβολα της ενότητας πρέπει να καθοδηγούν τη σκέψη μας και να μας οδηγούν προς το μέλλον». «Οι γέφυρες», αναφέρει, «συνδέουν τους ανθρώπους και βοηθούν στην ανάπτυξη δικτύων, στη διάδοση της γνώσης, στο εμπόριο προϊόντων, στην πρόσβασης στις υπηρεσίες και στην ανάπτυξη των κοινοτήτων».

«Τις χρειαζόμαστε», τονίζει, «για να είμαστε πιο δυνατοί υλικά και πνευματικά και για να ανακαλύπτουμε νέες ευκαιρίες, να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα».

Ειδικά για τη γέφυρα του Κοράκου, δηλώνει ότι «συνδυάζει την ιστορία με τον πολιτισμό και το αρχιτεκτονικό επίτευγμα». Η σύρραξη κατέστρεψε αυτό που για δεκαετίες αποτελούσε το σύμβολο της περιφερειακής ανάπτυξης και το μέσο επίτευξης της ανάπτυξης σε μια περιοχή με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και κληρονομιά. «Για την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα, η ανάπλαση και η ανακατασκευή», επισημαίνει, «αποτελούν την απάντηση στα προβλήματά μας. Ελπίζω αυτό να ισχύει και για τη γέφυρα του Κοράκου στην κοιλάδα του Αχελώου».

Πηγή: ΑΜΠΕ

About kymaeditor

Check Also

Θέατρο Τέχνης ” Κάρολος Κουν”: “Δραματουργία τώρα”

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ, σε συνέχεια των πολύ επιτυχημένων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν τη φετινή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *