Ο άνθρωπος που έχει κατηγορηθεί για στημένα παιχνίδια, διόλου άδικα από όσο αποδεικνύεται, που βιαιοπράγησε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιρειών, όχι μόνο εξελέγη με 53,13 % δήμαρχος Βόλου αλλά αρνήθηκε να πραγματοποιηθεί κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ψηφοφορία προκειμένου να εκδοθεί το ψήφισμα ή όχι της καταδίκης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή. Σε αυτό συμφώνησε, επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς. Η στάση αυτή ανάγκασε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να αποχωρήσουν.
«Ο κόσμος του Βόλου μας ψήφισε και μας έστειλε στο Δ.Σ. για να προσφέρουμε έργο και όχι για πολιτική αντιπαράθεση. Η παράταξη δεν θα ψηφίσει ξανά ψήφισμα για τη γενική πολιτική. Μόνο για την πόλη μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέος. Μάλιστα, ο δήμαρχος Βόλου είχε φραστικό επεισόδιο με τον πρώην δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη όταν δήλωσε πώς «όταν επωάζεται το αυγό του φιδιού, υπάρχει συνενοχή και υποδηλώνει άλλα σχέδια κάτω από το τραπέζι». «Έχεις ρίξει αρκετή λάσπη και την πλήρωσες στις εκλογές», απάντησε ο Α. Μπέος, ενώ ο Π. Σκοτινιώτης αντέτεινε ότι «είναι πολύ δυσάρεστο να συνεχίζεται αυτή η κόντρα.»
Προκλητικός ήταν και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος, όπως γράφει το magnesianews.gr, αφού η αντιπολίτευση είχε αποχωρήσει, έκανε λόγο για προγραμματισμένη αποχώρηση των μειοψηφιών και διαμήνυσε ότι δεν θα αφήσει να καταστρατηγηθεί ο κανονισμός: «Ο κανονισμός καταστρατηγήθηκε λίγο την προηγούμενη συνεδρίαση και έγινε θέμα στα ΜΜΕ. Εάν δεν εφαρμόζουμε τους κανόνες πέφτουμε σε φαυλοκρατία και λαϊκισμό που τον είδαμε σε όλη του την έκφανση που είναι η άλλη όψη του φασισμού. Αυτός ο φασιστικός τρόπος που εφαρμόστηκε με την αποχώρηση των τριών μειοψηφιών δε θα περάσει. Είναι η αίσχιστη μορφή φασισμού. Φασιστόμουτρα είναι αυτοί που μας κατηγορήσανε και πρέπει να ντρέπονται και να μην διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους». Παράλληλα έκανε λόγο για μια δόση ηλιθιότητας συμβούλων, που παρασύρθηκαν για να αποχωρήσουν από γνωστούς τραμπούκους, όπως ανέφερε.
Αυτό, που η πλευρά του κύριου Μπέου τολμά να ομιλεί περί φαυλοκρατίας, λαϊκισμού, φασισμού και φασιστόμουτρων ξεπερνά τα όρια ανοχής κάθε σκεπτόμενου όντος!
Νωρίτερα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργαρίτης Πατσιαντάς είχε κάνει λόγο για ολίσθημα του δημάρχου στην εμμονή του σ’ αυτή την επιλογή και τόνισε ότι το Δ.Σ. οφείλει να εκδίδει ψηφίσματα και ιδιαίτερα για τον θάνατο του αγωνιστή και φιλειρηνιστή Π. Φύσσα.