Ο δήμος Κορυδαλλού κλιμακώνει τις αντιδράσεις του κατά της διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής

Κλιμάκωση των αντιδράσεων κατά της διεξαγωγής της δίκης της «Χρυσής Αυγής» στη δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού, αποφασίστηκε ομόφωνα  σε νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κορυδαλλού με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη και τη συμμετοχή βουλευτών της Β’ Πειραιά, όλων των δημοτικών παρατάξεων, εκπροσώπων των καθηγητών, δασκάλων και γονέων.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Χρήστος Βρεττάκος, Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, περιοχή στην οποία δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε για τη συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκο Παρασκευόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι συμφωνεί με το αίτημα του Δήμου και επιδιώκει να συμβάλλει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και της νομιμότητας, καθώς και για τις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη και τον Αναπληρωτή Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

Στη διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκε ομόφωνα η θέληση να μην υπάρξει καθυστέρηση στην πραγματοποίηση της δίκης αλλά να μεταφερθεί σε κατάλληλο χώρο εκτός Κορυδαλλού. Τονίστηκαν, για μια ακόμα φορά, οι κίνδυνοι για την πόλη και ιδιαίτερα για τους χιλιάδες μαθητές που φοιτούν στις 11 σχολικές μονάδες και στους Παιδικούς Σταθμούς, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την δικαστική αίθουσα των Φυλακών.

Όπως είναι γνωστό, η δίκη θα κρατήσει πολλούς μήνες και στη διάρκεια της είναι σίγουρο ότι θα πραγματοποιούνται συνεχώς συγκεντρώσεις, αντισυγκεντρώσεις, έλεγχοι για λόγους ασφαλείας και συνεχείς διακοπές της κυκλοφορίας, ενώ ήδη έχουν ορισθεί Πανευρωπαϊκές Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις. «Σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να κρατήσουμε ανοιχτά τα σχολεία. Είναι αδύνατο να λειτουργήσουν» τόνισε ο Δήμαρχος.

Υπογραμμίσθηκε επίσης ότι συνιστά πρόκληση για τα θύματα και τις τοπικές κοινωνίες η δίκη των χρυσαυγιτών να πραγματοποιηθεί στην περιοχή που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσα και έγιναν μερικές από τις σοβαρότερες επιθέσεις, όπως στο ΠΑΜΕ και στους Αι-γύπτιους ψαράδες.

Αποφασίστηκε τέλος, η δημιουργία κοινού μετώπου κατά της διεξαγωγής της δίκης στον Κορυδαλλό των 4 Δήμων και Δημάρχων της Β’ Πειραιά, του Κορυδαλλού Σταύρου Κασι-μάτη, της Νίκαιας- Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη, του Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου και του Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη.

Κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους, ο Δήμος Κορυδαλλού, οι βουλευτές της Β΄ Πειραιά, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και μαζικοί φορείς, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Πέμπτη 2 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, έξω από τη δικαστική αίθουσα των Φυλακών, επί της οδού Σολωμού.

About kymaeditor

Check Also

“Γνωρίζοντας την Κάσο” από το σύλλογο Επαγγελματιών Κάσου

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών, Επιχειρηματιών και Εμπόρων Ηρωικής Νήσου Κάσου σε συνεργασία με τον Σύλλογος των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *