Ο Δήμος Πειραιά διοργάνωσε εκδηλώσεις αφιερωμένες στις μητέρες

Την γιορτή της μητέρας τίμησε ο Πειραιάς, αφού ο δήμος, εκτός της λειτουργία του παιδότοπου της Playmobil, στη Λέσχη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, στη Μαρίνα Ζέας.και σε συνεργασία με το site 4moms.g, rδιοργάνωσε εκδηλώσεις αφιερωμένες στις μητέρες, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης με την οικογένειά του, συμμετέχοντας στις δράσεις.

Για την εκδήλωση στον παιδότοπο της Playmobil:

«Από την πλευρά μας εδώ στον Πειραιά, έχουμε διοργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων στη Λέσχη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στον παιδότοπο της Playmobil, που λειτουργεί από την 1η Μαΐου. Αυτός ο όμορφος παιδότοπος βοηθάει την εργαζόμενη μητέρα. Σήμερα πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις.

Τα παιδιά φτιάχνουν κάρτες για τη μητέρα και τη γιαγιά τους, έχουμε σεμινάρια με ειδικούς για την πειθαρχία των παιδιών, υπάρχει η συνεργασία με το «Όραμα Ελπίδας» όπου ο κάθε πειραιώτης μπορεί να γίνει δότης μυελού των οστών. Πρόσφατα έγινα δότης και εγώ και το θεωρώ πολύ σημαντικό. Παράλληλα τα παιδιά διασκεδάζουν με μουσικοκινητικά παιχνίδια. Πρόκειται για πλήρεις δράσεις για τις μητέρες και τα παιδιά που έχουν έρθει σήμερα στη Μαρίνα Ζέας».
Με

Για τη στήριξη του Δήμου στην εργαζόμενη μητέρα και τις δράσεις για παιδιά:

«Δεν είναι πολύ μεγάλες οι δυνατότητες του Δήμου Πειραιά και όλων των Δήμων να συμπαρασταθούν καθοριστικά στην μητέρα. Δίνουμε έμφαση στους παιδικούς μας σταθμούς και προσπαθούμε να διευκολύνουμε τις εργαζόμενες μητέρες, να έχουν κάπου να αφήσουν τα παιδιά τους την ώρα που εργάζονται. Επιδιώκουμε να υλοποιούμε δράσεις σαν και αυτή με τον παιδότοπο της Playmobil.

Συντηρούμε και διατηρούμε τις παιδικές μας χαρές έτσι ώστε να έχει μια διέξοδο το παιδί με τη μητέρα του να διασκεδάσει. Στόχος μας είναι να πολλαπλασιάσουμε τις εκδηλώσεις για παιδιά, είτε σε παιδικό θέατρο, είτε σε δημιουργικά παιχνίδια, να μπορούν να συμμετέχουν σε συνεχόμενες δράσεις.

Το καλοκαίρι θα διοργανώσουμε φεστιβάλ σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες με επίκεντρο τα παιδιά, με παιδικό θέατρο και παιχνίδι. Υπάρχει μεγάλη διάθεση από την πλευρά μας και τα επόμενα χρόνια θα ισοσκελίσουμε την αδυναμία των πόρων και θα κάνουμε πολύ περισσότερα πράγματα για μικρούς και μεγάλους».

Η εκπρόσωπος του site για τη σύγχρονη μητέρα 4moms.gr κα Βιβή Μπασινά τόνισε: «Είμαστε στη Μαρίνα Ζέας για να τιμήσουμε τη γιορτή της μητέρας, όλες εμείς οι μαμάδες του 4moms.gr μαζί με όλες τις μαμάδες του Πειραιά. Πρόκειται για μια υπέροχη πρωτοβουλία του Δήμου με τη βοήθεια της Playmobil, σε αυτό το μοναδικό παιδότοπο για τα παιδιά μας.
Φτιάχνουμε κάρτες με το ΙΕΚ Ξυνή για τη μανούλα, τα παιδιά μεταμορφώνονται στον αγαπημένο τους ήρωα με το face painting και η ψυχολόγος Σοφία Αντύπα δίνει συμβουλές στους γονείς για την πειθαρχία των παιδιών. Όλα τα παιδιά περνούν καταπληκτικά, πάρα πολύς κόσμος, η ατμόσφαιρα είναι πολύ όμορφη, μουσική, μια υπέροχη Κυριακή για όλη την οικογένεια».

Η Κοινωνική Λειτουργός στην τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών «Όραμα Ελπίδας» κα Παναγιώτα Καραφυλλίδου, επισήμανε: «Είμαστε σήμερα εδώ με την Playmobil για να ενημερώσουμε τους γονείς για το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν εθελοντές δότες μυελού των οστών στη χώρα μας.

Ο αριθμός είναι πάρα πολύ μικρός, με αποτέλεσμα τα περισσότερα μοσχεύματα να έρχονται από το εξωτερικό. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή και καλούμε τον κόσμο να συμμετέχει και να γίνει εθελοντής».

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις και στον παιδότοπο είναι ελεύθερη.
Ώρες λειτουργίας Παιδότοπου:

Δευτέρα-Παρασκευή: 16:00- 21:00
Σάββατο-Κυριακή & αργίες: 10:00-20:00
Πρωινές επισκέψεις σχολείων κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 210-8003467

About kymaeditor

Check Also

Πειραιάς: Θέματα Ημερήσιας Διάταξης προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου

Το προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά υ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29-11-2023 και ώρα 16:30, δια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *