“Ο Κορυδαλλός δίνει αγώνα για να διατηρήσει τις δομές για τη στήριξη των ηλικιωμένων συμπολιτών μας”

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο δήμαρχος Κορυδαλλού,  Σταύρος Κασιμάτης για την 1η Οκτωβρίου που είναι η  Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας.

“Η Παγκόσμια Ημέρα για την τρίτη Ηλικία που τιμάται σε όλο τον κόσμο την 1η Οκτωβρίου, αποκτά σήμερα στην χώρα μας ιδιαίτερο περιεχόμενο και συμβολισμό, καθώς οι κυβερνητικές πολιτικές θίγουν ολοένα και περισσότερο τους συνταξιούχους και η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων της τρίτης Ηλικίας δέχονται μια άνευ προηγουμένου επίθεση και βιώνουν ανασφάλεια και δοκιμασία πληρώνοντας βάρη που δεν τους αναλογούν.

Η καθιέρωσή της ημέρας αυτής είχε στόχο αφενός να τιμήσει τις προηγούμενες γενιές για όλα όσα σημαντικά προσέφεραν και προσφέρουν και αφετέρου να ευαισθητοποιήσει τα κράτη ώστε να λάβουν μέτρα και να δημιουργήσουν θεσμούς που θα εγγυώνται την αξιοπρεπή διαβίωση και την δημιουργική καθημερινότητα των ανθρώπων που δεν βρίσκονται πια στο μετερίζι της εργασίας.

Ο Δήμος μας, παρά τις άνευ προηγουμένου περικοπές στους οικονομικούς πόρους που έχει δεχτεί η αυτοδιοίκηση, προσπαθεί καθημερινά μέσα από ουσιαστικές δράσεις και δομές να σταθεί δίπλα στους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας, ιεραρχώντας με αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης τις προτεραιότητες

Με την λειτουργία των έξι ΚΑΠΗ συμβάλλουμε στη βελτίωση της καθημερινής ζωής και στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους. Με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, στηρίζουμε τους ανήμπορους και μοναχικούς συμπολίτες μας.

Συνεχίζουμε να δίνουμε αγώνα για να διατηρήσουμε τις δομές για τη στήριξη των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, οι οποίοι σήμερα έχουν περισσότερο από ποτέ ανάγκη τη φροντίδα μας.

Συνεχίζουμε με σεβασμό και αίσθημα ευγνωμοσύνης απέναντι σε όλους εκείνους που διένυσαν την παραγωγική ηλικία και έδωσαν με γενναιότητα τον δικό τους αγώνα για καλύτερη ζωή”.

 

 

About kymaeditor

Check Also

Η Γλυφάδα αποκτά Δημοτικό Γηροκομείο στο χώρο του πρώην αεροδρομίου

Μια στέγη αγάπης και φροντίδας, ένα δημιούργημα άρτιας κατασκευής και υψηλών προδιαγραφών που απευθύνεται στους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *